StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Ukrajinac odveo Real do pobjede u Njemačkoj, City rutinski s Dancima

Piše hina
13. veljače 2024. - 22:47

Branitelji naslova europskog nogometnog prvaka, igrači Manchester Cityja u prvom su susretu osmine finala Lige prvaka očekivano kao gosti svladali FC Kopenhagen sa 3-1 (2-1), a u utorak je kao gost uspješan bio i madridski Real koji je u Leipzigu svladao domaći RB sa 1-0 (0-0).

City je u Kopenhagenu poveo golo De Bruynea (10), nakon odličnog proigravanja Fodena Belgijanac je utrčao u prazan prostor na desnoj strani domaćeg kaznenog prostora i preciznim prizemnim uarcem zatresao mrežu. Domaći su poravnali preko Mattssona (34) koji je pogodio s više od 20 metara nakon što se lopta sretno odbila njemu na nogu. Prethodno je Edesron loše izbio loptu i stoga se nije uspio na vrijeme vratiti na vrata.

Novo vodstvo gostima osigurao je Bernardo Silva na samom isteku prvog poluvremena, da bi u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Foden nakon sjajnog duplog pasa s De Bruyneom postavio konačni rezultat.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu konkurirali za nastup u sastavu Manchester Cityja.

Real je do pobjede u Leipzigu stigao lijepim golom Brahima Diaza (49) nakon izvrsog solo-prodora početkom drugog dijela.

Luka Modrić ostao je na klupi Reala.

U srijedu će svoje prve utakmice igrati Lazio - Bayern i Paris SG - Real Sociedad, a sljedećeg tjedna su na programu dvoboji Inter - Atletico, PSV Eindhoven - Borussia Dortmund, Napoli - Barcelona i Porto - Arsenal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:44