StoryEditorOCM
Strani nogometkontrola suđenja

Taylor nije imao težak zadatak: igrači su bili vrlo korektni s obzirom na važnost konačnog rezultata, te posvećeni isključivo igri

1. prosinca 2022. - 21:22

Sveukupno možemo sucu dati prolaznu ocjenu, bila je to utakmica s vrlo malo prekršaja, tako da engleski sudac Taylor nije imao težak zadatak. Igrači su bili vrlo korektni s obzirom na važnost konačnog rezultata, te posvećeni isključivo igri.

U drugom poluvremenu smo se u dva navrata s pravom osjećali zakinuti za prekršaj, kao i Belgijci za udarac iz kuta. Kompletna problematika suđenja se svodi na malu, rekao bih, surovost VAR-a u 15. minuti kad su naši ostali bez kaznenog udarca.

Na prvi dojam nisam doživio da je intenzitet prekršaja Carrasca na Kramariću bio za kazneni udarac, ali tu očito nije bilo dvojbe prema reakciji samog Kramarića, a posebno suca Taylora i postojao je ozbiljniji kontakt, prekršaj za kazneni udarac...

Međutim, VAR se oglasio, ali nije doveo u pitanje prekršaj, već poziciju zaleđa u kojoj se kako izgleda prema VAR tehnici nalazio Lovren u trenutku centaršuta Modrića. Doista, milimetarsko zaleđe. Lovren je imao utjecaja na igru prilikom skoka na loptu, tako da je bilo osnova za dosuđivanje zaleđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2023 00:08