StoryEditorOCM
Strani nogometnaši u svijetu

Štimac i Ivanković pobjedama počeli kvalifikacije za SP

Piše Hina
16. studenog 2023. - 21:19

Nogometna reprezentacija Indije, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Štimac, te reprezentacija Omana, za čijem kormilom je Branko Ivanković, pobjedama su otvorile drugu fazu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Indija je u susretu 1. kola A skupine na gostovanju pobijedila Kuvajt sa 1-0. Pogodak za važna tri boda zabio je Manvir Singh u 85. minuti.

Domaćin je u sudačkoj nadoknadi ostao bez Faisala Zayeda koji je u razmaku od tri minute zaradio dva žuta kartona.

U drugom susretu iz ove skupine Katar je deklasirao Afganistan sa 8-1. Junak susreta bio je Ali Almoez koji je postigao četiri gola.

Uspješan je bio i Oman kojeg vodi Branko Ivanković.

U susretu 1. kola D skupine Oman je na domaćem terenu porazio Tajvan sa 3-0. Strijelci su bili Omer Al Malki (17), Ahmed Al Kaabi (41) i Mataz Abd Raboh (90).

U drugom susretu iz ove skupine Malezija je bila bolja od Kirgistana sa 4-3.

Libanon, kojeg vodi Nikola Jurčević, je na otvaranju natjecanja u I skupini, u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima odigrao bez golova protiv Palestine. U toj skupini Australija je s uvjerljivih 7-0 bila bolja od Bangladeša.

U drugom krugu azijskih kvalifikacija sudjeluje 36 reprezentacija podijeljenih u devet skupina, a dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će prolaz u idući krug azijskih kvalifikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:03