StoryEditorOCM
Strani nogometžele i oni bodove

Stigli i Velšani do Splita, izbornik Page uvjeren: ‘Vjerujem da ćemo pronaći odgovor na njihovu igru, imamo zamisli‘

Piše Slaven Alfirević
24. ožujka 2023. - 19:54

Velški izbornik Rob Page govorio je na konferenciji s medijima u Poljudu kako ima problem s nastupom Johnsona i njegovom ozljedom, neće biti spreman:

- To je dosta velik udarac za nas, ali tako je kako je. Imam nekoliko svježih lica koja su nam donijela novu energiju. Nastojat ćemo ga zamijenit. Plašim se da Johnson neće moći igrati ni u utorak.

Kakva će biti utakmica protiv Hrvatske?

- Oni su treći na svijetu, imaju najbolji vezni red na svijetu. Planiramo cijeli tjedan kako ih zaustaviti. Vjerujem da ćemo pronaći odgovor na njihovu igru, imamo određene zamisli. Stadion izgleda jako lijepo, preko 30.000 navijača stvorit će sjajnu atmosferu, a naših će biti 1800. I oni umiju i te kako navijati.

Kako je Aaron Ramsey, sad vam je on najvažniji igrač?

- Vrlo sam zadovoljan kako on to radi, ponosan sam na njega, sad je on uzor našim mladim igračima.

Koja su vaša očekivanja?

- Mi smo se naučili plasirati na velika natjecanja, sad je to minimum. Želimo igrati sve bolje i očekujemo novi plasman na veliko natjecanje. Igramo svaku utakmicu na pobjedu, tako ćemo probati i protiv Hrvatske, pa Latvije i sve redom.

Mala digresija: vrlo samopouzdano djeluje Page, govori čvrsto, odrješito kao stručnjak koji zna što hoće i kako do toga doći.

Modrić je rekao da odlaskom Balea Wales sad igra više momčadski, pitali smo?

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali Gareth ne bi bio što je bio da nije bilo momčadi. I s njim smo igrali momčadski. Falit će nam Gareth, ali to je sad prilika i za naše mlađe igrače da se nametnu. Da, bili bismo zadovoljni sa četiri boda u prve dvije utakmice – optimist je izbornik Walesa Rob Page.

Potom je bio za pultom Aaron Ramsey i pričao:

- Kako je biti kapetan? Briljantno, veliko iskustvo za mene, vrlo pozitivno, momci su me sjajno prihvatili.

Nema Balea, a evo nema ni Johnsona?

- Prilika je za mlađe, mi znamo što nas čeka, najbolja trojica na sredini terena na svijetu. Bit će to jako teško za nas.

Ramsey je nastavio s komplimentima:

- Ono što Modrić radi u svojim godinama nevjerojatno je i nadasve inspirativno. Mogu li i ja tako dugo? Vidjet ćemo. U novom smo ciklusu i stvaramo novu momčad.

Što ćete reći igračima kao kapetan?

- Najvažnije je da odigramo dobro, a rezultat će doći sukladno igri. Mi s velikim ponosom igramo za Wales i ono što sam ja slušao ranije, sad ću ja govoriti mlađim suigračima. Dat ćemo sve od sebe, to budite sigurni – rekao je Ramsey, novi vođa Velšana na terenu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 12:35