StoryEditorOCM
Strani nogometnjemački mediji

Sprema se veliki transfer, hrvatski reprezentativac stiže kao zamjena za napadača koji je zaludio Europu

Piše Sport SD
12. prosinca 2023. - 11:20

Nakon što je transfer hit napadača Bundeslige Serhoua Guirassyja gotovo pa sigurna stvar ove zime, VfB Stuttgart je navodno krenuo u operaciju dovođenja povremenog reprezentativca Vatrenih Diona Drene Belje - pišu Sportske novosti.

Kako prenosi njemački Bild, u Stuttgartu Belju vide kao jednu od alternativa u vrhu napada, ali također navode kako bi ovo bio iznenađujuć posao obzirom da je napadač Augsburga ove sezone uglavnom ulazio s klupe i nije bio prva opcija trenera Jessa Thorupa.

Beljo je u Augsburg stigao iz Osijeka u siječnju 2023. u transferu vrijednom tri milijuna eura, a u drugom dijelu prošle sezone postigao je tri pogotka u 18 utakmica. Iako se njegovo ime nije pojavljivalo često na listi strijelaca ove sezone Beljo ima status velikog potencijala.

image
AFP

Kako god bilo, u Stuttgart bi stigao kao zamjena za čovjeka koji je ove sezone oduševio čitavu Europu. Naime, gvinejski napadač postigao je 16 od sveukupno 33 gola svoje momčadi. Odnosno, nevjerojatnih 48,5%! Na tablici najboljih golgetera Bundeslige ispred njega samo je znameniti Harry Kane, s 18 pogodaka.

Za njega su interes pokazali brojni velikani, a cijenu koju bi za njega morali platiti iznosi samo 17 milijuna eura, točnije, to je fiksna odštetna klauzula koja stoji u njegovom ugovoru bez obzira na to što je njegova vrijednost procijenjena na 40 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:53