StoryEditorOCM
Strani nogometnakon šest mjeseci

Prvi veliki ‘bijeg‘ iz Saudijske Arabije, zarađivao je 700 tisuća funti tjedno, ali sreću nije pronašao

Piše Anđela Vuko/SN
18. siječnja 2024. - 08:41

Jordan Henderson prema svemu sudeći trebao bi završiti svoj boravak u Saudijskoj Arabiji nakon svega šest mjeseci. Ako je vjerovati natpisima britanskih medija bivši kapetan Liverpoola karijeru bi trebao nastaviti u Ajaxu.

Engleski reprezentativac u ljeto 2023. godine za Al-Ettifaq je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 12 milijuna funti. Zarađivao je 700 tisuća funti tjedno, ali sreću nije pronašao - pišu Sportske novosti.

Prema The Athleticu samo je pitanje dana kad će prekinuti ugovor s arabijskim klubom. Henderson je u utorak navečer napustio klupski zimski trening kamp u Dubaiju, a navodno je načelno već dogovorio prelazak u Ajax. Njihov trener John van‘t Schip potvrdio je interes nakon nedjeljne pobjede Nizozemaca kod Go Ahead Eaglesa.

Prema pisanjima medija Henderson je u Saudijskoj Arabiji najviše nezadovoljan kvalitetom ponuđenih sadržaja, posebno nedovoljno opremljenom teretanom, a nikako se nije mogao naviknuti ni na velike vrućine.

Engleski reprezentativac po dolasku u klub kojeg vodi njegov bivši suigrač Steven Gerrard odmah je imenovan kapetanom, a u redovima arapske momčadi upisao je ukupno 19 nastupa i pet asistencija. Al-Ettifaq je već šest utakmica bez pobjede i zauzima osmo mjesto nacionalnog prvenstva zaostajući 28 bodova za vodećim Al-Hilala.

S druge strane, Ajaxova se forma drastično popravila od dolaska John van ‘t Schipa. Nakon izuzetno lošeg početka sezone u kojem su osvojili svega pet bodova u sedam utakmica Nizozemci se trenutno nalaze na petom mjestu na tablici. Od dolaska novog trenera 30. listopada upisali su sedam pobjeda i dva remija u nacionalnom prvenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 03:11