StoryEditorOCM

Pripreme u Hrvatskoj nisu dobro počele za legendu Liverpoola, igrači su ga samo blijedo gledali, pogledajte

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
14. srpnja 2023. - 10:53

Steven Gerrard je legendarni kapetan Liverpoola koji je svoju trenersku karijeru uspješno započeo kao menadžer Glasgow Rangersa, no potom se nije proslavio u Aston Villi.

Kako u međuvremenu nije imao zanimljivijih ponuda iz Europe, ovog ljeta prihvatio je poziv saudijskog prvoligaša Al-Ettifaqa te je postao jedan od najbolje plaćenih nogometnih trenera na svijetu - pišu Sportske novosti.

Sav se dao u novi posao, ali u samom početku naišao je na jedan prilično velik problem, a to je jezična barijera.

Gerrard, naravno, govori samo engleski, dok je većina njegovih igrača iz Saudijske Arabije, te se mnogi od njih uopće ne služe engleskim.

Jedan video isječak s treninga Al-Ettifaqa u Svetom Martinu na Muri otkrio je kako izgledaju ti problemi. Gerrard je jednom svom igraču pokušao objasniti jednostavnu vježbu koju on nije razumio ("Želiš li loptu? Reci mi!"), da bi potom, nezadovoljan takvim raspletom, zaključio:

- No communication.

Jedna od velikih Gerrardovih želja je dovođenje kapetana Liverpoola Jordana Hendersona, no pitanje je koliko je to izvedivo. Puste li ga Redsi, nema dvojbe da će se razina komunikacije u Al-Etiffaqu poboljšati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:19