StoryEditorOCM
Strani nogometPOSEBAN GOL

Mario Pašalić ponovno tresao mrežu pa prestigao srpskog reprezentativca i zasjeo na vrh ugledne liste

Piše Sport SD
5. veljače 2024. - 15:24

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić u nedjelju je upisao prvi pogodak u 2024. godini. Atalanta je slavila s 3:1 protiv Lazija, a naš napadač u 16. minuti zabio je prvi pogodak na utakmici, ujedno i treći u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ranije je Pašalić tresao mrežu u drugom kolu nasuprot Cagliarija (2:0) te u 16. kolu protiv Salernitane (4:1).

Pobjeda je označila proboj Atalante na četvrto mjesto ljestvice s 39 bodova, stoga se u Bergamu imaju pravo nadati i nastupu u Ligi prvaka, pišu Sportske novosti.

- Uvijek je lijepo pobijediti velike momčadi, pogotovo kada usputno napravite skok na tablici. Dobro so krenuli u ovu godinu, zabijamo mnogo golova. U prvom dijelu sezone znali smo gubiti utakmice u posljednjim minutama, sada se to ne događa. Jesmo li favoriti za četvrto mjesto? Još je ostalo dosta utakmica, nalazimo se u gužvi i svi naši suparnici žele isto što i mi - kazao je trener Gian Piero Gasperini.

Pogodak Pašalića pogledajte OVDJE.

No ogled s Lazijom za Pašalića je poseban iz još jednog razloga. Naime, hrvatski reprezentativac ovim je pogotkom postao najbolji strijelac među svim veznjacima lige otkad je stigao u Serie A. Pašalić od sezone 2018./2019. broji 41 ligaški pogodak, a prvi njegov pratitelj u tom razdoblju je Sergej Milinković-Savić s golom manje.

Vjerojatno bi srpski reprezentativac ostao na prvom mjestu, no ljetos je dres Lazija zamijenio saudijskim Al-Hilalom. Zatim slijede Josip Iličić (Fiorentina/Atalanta, 36), Hakan Çalhanoğlu (Inter, 35) i Luis Alberto (Lazio, 33). Potonji dvojac i dalje boravi na talijanskim travnjacima, dok 36-godišnji Iličić nosi grb Maribora.

Najplodnija Pašalićeva sezona u Atalanti bila je 2021./2022., kada je zabio 13 pogodaka. U prethodnim sezonama zabio je pet, devet pa šest golova, a u prošloj pet. Nova šansa za podebljanjem statistike Pašaliću stiže u nedjelju, kada Atalanta gostuje kod Genoe u sklopu 24. kola talijanskog prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:34