StoryEditorOCM
Strani nogometprotivnički kantun

Kapetan albanske reprezentacije poznaje suparnike: ‘Moramo biti puno bolji kako bi Hrvatsku doveli u tešku poziciju‘

Piše Hina
18. lipnja 2024. - 22:09

Albansku reprezentaciju u srijedu će protiv Hrvatske na Volksparkstadionu u Hamburgu predvoditi kapetan Berat Djimsiti, suigrač našeg Maria Pašalića u Atalanti.

"U klubu smo se zezali tko će pobijediti. Shvatili smo da Albanija i Hrvatska nikada nisu igrali međusobno. Sutra će biti poseban dan, radujemo se susret s terenu, radujem se vidjeti suigrača," kazao je albanski branič na konferenciji u Hamburgu.

Albanija je u prvom susretu izgubila od Italije sa 1-2, a novi poraz bi je sasvim udaljio od plasmana u osminu finala. Albanci su do sada samo jednom sudjelovali na kontinentalnoj smotri, 2016. u Francuskoj gdje su bili treći u skupini A. Pobijedili su Rumunjsku sa 1-0, te upisali poraze od Francuske (0-2) i Švicarske (0-1). Na koncu im tri boda nisu bila dovoljna za prolaz zbog negativne razlike pogodaka.

"Hrvatska je favorit, kada igrate s europskim prvacima kao što je Italija ili osvajačima medalje sa SP-a kao što je Hrvatska, morate biti svih 90 minuta koncentrirani jer se stvari na terenu iznimno brzo odvijaju. Moramo biti puno bolji kako bi Hrvatsku doveli u tešku poziciju," dodao je albanski kapetan.

Djimsiti je u Atalanti od 2016. uz posudbe u Avellinu i Beneventu, a igrao je i za Zurich u kojem je rođen. Za momčad iz Bergama je upisao 239 nastupa i postigao osam golova. Zanimljivo, igrao je za sve mlađe uzraste švicarske reprezentacije, ali je u rujnu 2014. prihvatio poziv iz domovine svojih roditelja. Do sada je u albanskom dresu upisao 59 nastupa i postigao jedan gol.

"Protiv Hrvatske ćemo morati odigrati taktički pametno. Hrvatska ima kvalitetnu momčadi i pokušat ćemo im oduzeti posjed," dodao je.

Naglasio je kako će ključ utakmice biti psihička priprema.

"Ponekad je psihološka priprema važnija od fizičke. Utakmica koja je iza nas nam je donijela iskustvo, najvažnije je ostati zajedno, boriti se i pokušati pobijediti," poručio je na kraju albanski kapetan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 22:10