StoryEditorOCM
Rukometzadnji ples

Duvnjak najavio kraj? ‘Moram hladne glave razmisliti, ali troje djece doma...‘; Sigurdsson: ‘Nije bilo dovoljno...‘

Piše Iva Majić, Ivan Renić
4. kolovoza 2024. - 23:10

Španjolska je slavila protiv Hrvatske (32:31) u zadnjem kolu grupne faze na Olimpijskim igrama. Ovim rezultatom su naši rukometaši ispali s turnira.

Dominik Kuzmanović upisao je 15 obrana, ali ni to nije pomoglo.

- Gledajući cijele ove Olimpijske igre vidi se napredak u odnosu na druga natjecanja. U većini utakmica smo igrali ono što smo htjeli i mogu reći da smo bili dominanti, ali ubile su nas te neke crne rupe. Nekakvi mentalni padovi. Tu se moramo poboljšati za neki veći rezultat. Sad je jedan gol odlučivao za prolazak dalje. Svima nam je žao što nismo prošli u četvrtfinale, ali ima i pozitivne strane jer se vidi napredak. Mislim da možemo biti samo bolji, pogotovo uskoro na domaćem Svjetskom prvenstvu - rekao je hrvatski vratar.

image
Tom Dubravec/Cropix

Izmorili ste se ali nije bilo dosta?

- Mislim da smo izgubili utakmicu u prvom poluvremenu, primivši 20 golova - počeo je Domagoj Duvnjak pa nastavio:

- Puno tehničkih grešaka i promašenih šuteva. Uspjeli smo se vratiti, ali stalno nam je nedostajao taj jedan gol. Ostali smo kratki za dva gola, definitivno turnir u kojim smo podbacili. Naš minimalni cilj je bio ući u četvrtfinale. Treba hladne glave vidjeti gdje je bio problem. Od šest ekipa da završimo peti, nije lijepo. Žao mi je one utakmice protiv Slovenije, naravno i protiv Švedske, gdje smo se raspali. Priliku smo propustili protiv Slovenaca. Žao mi je dečki, ali imat će oni još prilika.

Vi nećete imate više prilika na Olimpijskim igrama?

- Ja neću, sigurno. Sad mogu reći da sam prošao sve. Četiri Olimpijske igre; četvrto mjesto, treće mjesto, ispadanje u četvrtfinalu i sada u grupi, nažalost.

image
Tom Dubravec/Cropix

Novo natjecanje za četiri mjeseca?

- Da, bilo mi je lijepo ljeto s ovim momcima. Ali troje djece doma, tako da ću hladne glave razmisliti što i kako dalje - razočarano je zaključio Domagoj Duvnjak.

Nije ovo bio hrvatski turnir. Ispali su naši rukometaši nakon pet utakmica u skupini i nisu se plasirali u četvrtfinale. Konačni skor je dvije pobjede i čak tri poraza. Dobru igru u čitavoj utakmici Hrvatska je pokazala samo protiv Njemačke. Razloga za veselje nema izbornik Dagur Sigurdsson.

- Ovo je veliko razočaranje. Razumijem da se i igrači tako osjećaju. Imali smo priliku plasirati se u četvrtfinale protiv Švedske i Španjolske, ali nismo ih iskoristili. U prvom smo poluvremenu promašili previše zicera i obrana je bila loša. Osim toga, pokazali smo snažan karakter. Ali nije bilo dovoljno.

image
Tom Dubravec/Cropix

A onda je spomenuo i suce...

- U odlukama koje su bile 50-50 suci nikako nisu išli na našu stranu.

Igrala je Hrvatska na mahove. Na trenutke je to izgledalo jako dobro, ali češće je bilo loše. U ključnim trenucima nisu hrvatski rukometaši bili pravi.

- Cijeli turnir nam je bio vrtuljak emocija. Od ekstremno dobrog do ekstremnog lošeg. Utakmica protiv Švedske je bila ono loše, dok smo u ostalima bili okej. Ali morali smo biti pametniji. Bilo je pozitivnih i negativnih strana. Možemo puno naučiti iz ovoga. Imamo mladu momčad na ključnim pozicijama. Vratari su nam mladi, središnji igrači u obrani također. Danas se, recimo, Klarica vratio onakav kakvog ga poznajemo. No, konačni rezultat je razočaravajući.

image
Tom Dubravec/Cropix

Izbornik je spomenuo i na čemu treba poraditi.

- Nisam mogao tražiti više od svojih igrača. Bila nam je ovo peta utakmica. Dali smo sve od sebe na terenu, ali utakmica nije otišla u našem smjeru. Zadovoljan sam momčadi. Dobro smo se pripremili i fizički smo izgledali dobro. Taktički i mentalno se još možemo popraviti i radit ćemo na tome.

Riječ je imao i Zvonimir Srna koji je odigrao dobru utakmicu.

- Poginuli smo svi od prvog do zadnjega. I nije bilo dovoljno. Par lopti je odlučivalo. U prvom poluvremenu smo promašili šest, sedam zicera uz tri, četiri tehničke greške. Od početka smo stvarali šanse, ali nismo bili dovoljno koncentrirani. Ne treba gledati toliko ovu utakmicu, treba gledati one prije. Mislim da smo protiv Slovenije najviše izgubili u borbi za četvrtfinale, to je bilo ključno.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 21:42