StoryEditorOCM
OstaloG1 turnir u Almatiju

Taekwondo: Ana Zaninović srebrna u Kazahstanu

Piše PSD.
27. listopada 2015. - 14:48
Hrvatska reprezentativka u taekwondou, članica splitskog Marjana Ana Zaninović osvojila je srebrno odličje i šest bodova za Olimpijske igre na G1 turniru u Almatiju u kategoriji do 53 kilograma.

Zaninović je unatoč brojnim ozljedama ove godine u borbi za izravan plasman na OI u Rio de Janeiru i svaki bod koji osvoji je od presudne važnosti.

Splićanka je u prvom kolu slavila protiv domaće predstavnice Gulžaine Muhtarove sa 15-3, u drugom je bila bolja od Saniye Kembil sa 11-3, a u polufinalu slavila protiv neugodne Zarije Kosimove iz Uzbekistana koja je prije toga izbacila Aninu direktnu protivnicu za plasman u Tio Floriane Liborio iz Francuske, kao i Luciju Zaninović. U finalu je sa 8-5 Anu pobijedila svjetska viceprvakinja Huang Yun Wen.

Pred Anom su još tri turnira, Croatia open, Pariz open i Maroko open u kojima treba nadoknaditi 3.7 bodova zaostatka za Nikitom Glasnović koja je trenutačno na šestom mjestu olimpijskih ljestvica, a nakon toga početkom prosinca slijedi finalni grand prix u Meksiku gdje će pasti konačna odluka o putnicima u Brazil.

(H)
foto: arhiv cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 11:42