StoryEditorOCM
Ostalolegenda koja živi

Split još jednom odao počast velikom Mati Parlovu

Piše PSD.
29. srpnja 2012. - 00:04
Ove nedjelje, 29. srpnja navršava se točno četiri godine od odlaska boksačke legende Mate Parlova, a da je legenda još među nama potvrdilo je jučerašnje predstavljanje knjige 'Mate legenda koja živi' autora Zorana Poleksića. U Kući slave splitskog sporta okupili su se zato brojni ljubitelji boksa, štovatelji Mate Parlova, pa su se uz prisjećanja na najveće uspjehe nizale zgode s proslavljenim sportašom.

Splitsku promociju knjige o Mati Parlova duhovito je vodio novinar 'Slobodne' Zdravko Reić, sjećajući se 70-tih godina kada je bio voditelj press službe u dva važna meča Mate Parlova u Splitu.

-Ljudi u ringu za mene su hrabri ljudi, pravi borci, čast nam je da iz tog vremena upravo ovdje u Kući slave splitskog sporta čuvamo rukavice Mate Parlova – otkrio je Zdravko Reić.

O Mati čovjeku i sportašu govorio je Marko Borović, koji je cijeli život posvetio boksu.

– Mate je osvojio sve što je mogao osvojiti na planeti, bio je karizmatski čovjek ,a poseban i inteligentan jer inteligencija je, kako je naveo Borović osnovni postulat svakog pobjednika .

Autor nije htio puno govoriti o samoj knjizi prepuštajući čitateljima da je ocijene.

– Ponosan sam što sam mu bio prijatelj, hvala mu za sve pehare, himne, za sve nastupe koje nam je darivao – vidno emotivan bio je autor Poleksić.

Lijepu večer upotpunio je Ivica Škarić koji je pomogao da knjiga ugleda svjetlo dana, a na promociju knjige stigli su i Branko Cikatić te njegov trener Tom Harinck.

Kako je i počela, tako je i završila; duhovito i emotivno , jer se druženja s Matom iz Olimpijade u Munchenu 1972. godine prisjetio legendarni fotoreporter 'Slobodne 'Andro Damjanić.

OJDANA KOHAREVIĆ
Snimio JAKOV PRKIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 16:27