StoryEditorOCM

Obljetnica smrti Mate Parlova; Kačar: Hrvatska ga je trebala proglasiti sportašem stoljeća

Piše PSD.
29. srpnja 2009. - 14:35
Polaganjem cvijeća na njegovu posljednjem počivalištu i prijemom kod pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića u srijedu je obilježena godišnjica smrti pulske i svjetske boksačke legende Mate Parlova.

Cvijeće na njegov grob položili su uz članove obitelji, predstavnici Boksačkog kluba Pula, predstavnici Grada, te njegovi suborci i prijatelji ne samo iz Hrvatske, nego i iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Tako su počast legendarnom boksaču odali i predstavnik Boksačkog saveza Srbije Tadija Kačar i selektor njihove mlade boksačke reprezentacije Dragan Vujković, predstavnici Boksačkog saveza BiH predvođeni predsjednikom Blažom Bulićem, hrvatski boksački prvak Damir Škaro i predstavnici Boksačkog kluba Pule na čelu s predsjednikom Perom Tadićem.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, primivši sve koji su došli odati počast Parlovu, istaknuo je kako je pred Pulom još jedna velika obveza koju je dužna svojoj legendi, „organiziranje velikog europskog memorijalnog turnira koji će biti dostojan Mate Parlova“.

O Parlovu su govorili i Dragan Vujković, bivši prvak Jugoslavije, koji je kazao kako je Mate bio pravi vođa, dok je Tadija Kačar, također nekadašnji boksački as, ustvrdio kako ga žalosti što Hrvatska Parlova nije proglasila najboljim svojim sportašem 20. stoljeća.

- On je legenda širih tazmjera i tu mu je počast trebalo odati - rekao je Kačar. S njim se složio i bivši hrvatski boksački as Damir Škaro, koji je primijetio i da se malo ljudi iz hrvatskog sporta, pa i boksačke organizacije došlo pokloniti prvoj obljetnici Matine smrti.

- Nitko nije došao, čak ni iz hrvatskog boksačkog saveza, što me žalosti - kazao je Škaro.

S. Fable / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 21:17