StoryEditor
OstaloŽelio ga istući

Skandal u sudnici: otac seksualno zlostavljanih sportašica napao kontroverznog liječnika, spašavali ga policajci

Piše R. R.
2. veljače 2018. - 19:23
2018-02-02T143436Z_2126304264_RC1D9562A780_RTRMADP_3_GYMNASTICS-USA-NASSAR.JPG

Treće suđenje kontroverznom liječniku gimnastičke reprezentacije i sveučilišta Michigan Larryju Nassaru počelo žestoko.  Otac triju seksualno zlostavljanih sportašica Randall Margraves je nakon što su saslušane njegove kćeri Lauren, Madison Rae i Morgan koje su detaljno opisale Nassarove postupke, o zamolio je sutkinju Janice K. Cunningham da pet minuta nasamo popriča s Nassarom. 

Nakon što mu je sutkinja odbila zamolbu, pokušao je nagovoriti da samo jednu minutu ostane nasamo s Nassarom i nakon što mu je to odbijeno, odmakao se od klupe i nasrnuo na nesretnog doktora. Bijesnog oca zaustavila su trojica policajaca, koji su ga spriječili da uhvati Nassara za vrat. 

- Pustite me da slomim tog kujinog sina, samo minut će mi biti potreban. Momci pustite me, sve će priznati. Što bi vi napravili da vam je ovaj idiot dirao djecu – urlao je u sudnici Margraves.

Zamjenica državnog odvjetnika Angela Povilaitis pozvala je na mir u sudnici, želeći spriječiti dodatno nasilje i još teže posljedice. 

- Ti s ovom situacijom ne moraš živjeti. Idiot mi je dirao kćeri, naučit ću ga pameti – vikao je Margraves.

Nakon kratke stanke tužiteljica Povilaitis je izvijestila porotnike da tri  djevojke dati svoje iskaze za dva tjedna.

- Sigurna sam da je gospodinu Margravesu teško u sudnici bilo gledati osobu koja mu je zlostavljala kćeri. Nije mu bilo lako slušati njihova svjedočenja i teško mi je zamisliti da bi bilo koji roditelj mogao ovo mirno podnijeti. Međutim, moramo poštovati naš sustav i pružiti mogućnost optuženom pravedno suđenje i mogućnost da se brani. Saslušat ću sve oštećene, sve će biti po zakonu i obećanjem da će Larry Nassar biti osuđen za svoje nedjela – istakla je tužiteljica Povilaitis.

Također pozvala je sve koji budu dolazili u sudnicu da se suzdrže od nasilja. Očekuje se da će na trećem suđenju čak 65 oštećenih djevojaka dati svoje iskaze. Larry Nassar je na prvo suđenju dobio 60 godina zatvora zbog posjedovanja dječje pornografije, te 175 godina zatvora zbog seksualnih napada na najmanje 150 mladih sportašica.

Inače nakon kratko saslušanja sutkinja Janice Cunningham odlučila je da neće kazniti Randall Margravesa za svoj postupak. Iako je naglasila da nasilje u sudnici nije prihvatljivo i da ne podržava dijeljenje prave “oko za oko”, kazala je kako i razumije postupak Randalla Margravesa i s obzirom što je sve preživjela njegova obitelj nikakva nova kazna nije primjerena.  

Izdvojeno

10. srpanj 2020 07:05