StoryEditorOCM
OstaloČEKA SE POTVRDA

Sjajan dan za hrvatsku gimnastiku! Srbić i Benović odličnim nastupima došli nadomak finala

Piše SN
27. srpnja 2024. - 13:43

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović nastupio je u kvalifikacijama preskoka na Olimpijskim igrama u Parizu. Zabilježio je dva izvrsna skoka s kojim je došao nadomak plasmana u finale, pišu Sportske novosti.

Benović je za prvi skok dobio 14.566, a za drugi fantastičnih 14.900 i time došao do prosječne ocjene 14.733. Oba preskoka bila su težine 5.6. Konteksta radi, na prijašnjim Igrama u finale se ulazilo s ocjenama 14.400-14.500. U finale će proći osam najboljih, a Benović je bio u drugoj rotaciji gdje je i imao najbolji rezultat. U prvoj rotaciji bolji je bio Britanac Harry Hepworth s 14.766.

image

Aurel Benović

Tom Dubravec/Cropix

Još 14 gimnastičara treba odraditi svoj nastup, a imajući na umu da samo dvojica iz jedne reprezentacije mogu u finale, šanse za prolaz 24-godišnjeg Hrvata u finale su velike.

Sjajan nastup zabilježio je i Tin Srbić, koji je za svoju vježbu na preči dobio ocjenu 14.600 i time zauzeo prvo mjesto u kvalifikacijama. Iza njega su drugi Britanac Joe Fraser (14.200) i treći Brazilac Diogo Soares (14.133). Najboljih osam ide u finale, a još će osam gimnastičara u petoj i šestoj rotaciji odraditi svoje nastupe.

image

Tin Srbić

Tom Dubravec/Cropix

Benović je nastupio i u disciplini parter, no tu je dobio tek ocjenu 13.766, odnosno sedmo mjesto koje mu vrlo vjerojatno neće biti dovoljno za prolazak u finale. U svakom slučaju, Hrvatska će u gimnastičkim finalima, ne dođe li do čuda, imati dva predstavnika, što je fenomenalan rezultat. Drugim riječima, prvi put u povijesti imat ćemo dva gimnastička finala! Kvalifikacije traju cijeli dan, stoga će konačan poredak i potvrda biti poznati tek u kasnim večernjim satima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:34