StoryEditor
Ostalou sridu

Sinjski dan za pamćenje: rukometašice i košarkaši ostvarili gostujuće pobjede kod izravnih suparnika za ostanak

Piše Mišo Gulić
10. prosinca 2019. - 22:01

"I nikom nije lepše neg je nam, samo da je vako svaki dan" - refren je poznate veselice koja je sasvim sigurno bila na umu sinjskih sportskih zaljubljenika u nedjelju navečer, nakon što su svoje gostujuće oglede pobjedama u prvoligaškoj konkurenciji zaključili košarkaši Alkara i rukometašice Sinja. A to u Sinju nije baš slučaj svaki dan - evo ga na!

Sportski kolektivi u viteškom gradu poznati su kao izrazito domaćinske ekipe, bodovi u Sinju se u svakom smislu riječi moraju osvojiti i malo tko tu dođe s ulogom favorita. Svima je znano koliko je pritisak s tribina jak, takvi su ljudi u ovom kraju - žustri i energični, a mnogo puta do sada to je bio glavni forte uoči svake prvoligaške sezone u kojoj je glavna misao vodilja - osigurati opstanak.

Samim time, svaka pobjeda na strani ima velik značaj, a već dvije i to prvoligaške u jedno poslijepodne, za obostrano sedmo mjesto u poretku, e to je već slučaj za zabillježiti.

Prvi je u podnevnoj "matineji" Alkar snage odmjerio kontra "fenjeraša" Hermes Analitice kojoj s obzirom na tek jednu pobjedu bilo "biti ili ne biti". Sinjska je momčad stigla s omjerom 4-6, ali bez obzira na sav domaćinski potencijal koji im je i donio te četiri pobjede, tražila se ta jedna gostujuća koja bi im širom otvorila vrata opstanka. I stigla je. Na sinjski način. Dramatično, nimalo lijepo i definitivno ne za one sa srčanim tegobama ili kratkim fitiljem. Ali pobjeda je upisana, ruke su bile u zraku, a fešta je mogla početi. Konačno bi i Maligani mogli u miru odgledati završna kola ove sezone, bez strepnje - tko je s kim, kada i gdje. Neka se sada drugi bave "višom" matematikom.

A čim se košarkaška euforija smirila, krenule su rukometašice Sinja u svoj ogled protiv Splita na Gripama. Obje ekipe imale su po četiri pobjede, imale su i poneki kiks tijekom sezone, stoga su ovi bodovi označeni kao ključni u bitci za opstanak. Da, već u ovoj fazi natjecanja, jer raspored natjecanja je takav da ništa ne prašta, a konkurencija u donjem dijelu poretka "živi" od tuđih posrtanja. Za razliku od alkara, alkarice su bile dominantne i stigle su do prvog gostujućeg slavlja i to zlata vrijednog. Može se reći da su kontrolirale apsolutno svaki detalj na ovoj utakmici i da sada s pravom gledaju s velikom dozom optimizma prema nastavku natjecanja. Ali nisu one još rekle sve. Najbolje, kažu, tek slijedi.

Da, nedjelja je definitivno bila dan za pamćenje.

Sinj ove jeseni na sportskom planu jednostavno rastura. Valja još jednom prisjetiti i jesenskog prvaka Treće HNL-jug Junaka, zatim i susjednog OSK-a koji je isti uspjeh ostvario u rangu niže, a jesenske prvakinje bit će i odbojkašice Sinja u Prvoj B ligi jug.

Da, sinjska je bila jesen, a bit će po svemu sudeći i proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 01:13