StoryEditor

Ratko Rudić: Glavni cilj ove godine su OI u Pekingu

Piše PSD.
30. lipnja 2008. - 16:29

Naša je obveza da se na svakom natjecanju borimo za odličja pa ćemo tako i na Europskom prvenstvu, što će se od 4. do 13. srpnja održati u Malagi, igrati najbolje što možemo svjesni da nosimo titulu svjetskih prvaka i da smo mi domaćini Europskog prvenstva 2010. godine, izjavio je u ponedjeljak uoči puta na EP u Malagi predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Izbornik reprezentacije Ratko Rudić naglasio je da su se naši reprezentativci za EP pripremali 19 dana, ali da je EP samo dio priprema ka glavnom cilju nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

- Svi naši reprezentativci, osim Hinića i Barača, igraju za Jug ili Mladost, a ta dva kluba su odigrali četiri uzakmice završnice našeg prvenstva i sudjelovali na Final Fouru Eurolige. Zbog toga je prvi dio priprema u Dubrovniku i SAD bio nešto lakši ali sada je iskristaliziran popis od 15 igrača s kojeg je zbog ozljede ramena otpao vratar Josip Pavić, koji će se priključiti repreuzentativcima u Varaždinu, u kojem se odmah nakon europskog prvenstva nastavljaju pripreme za Peking.

Na put u Malagu Rudić vodi - vratare: Frano Vićan i Ivo Brzica; centri - Igor Hinić, Mile Smodlaka i Nikša Dobud; braniči - Damir Burić, Andro Bušlje, Aljoša Kunac i Samir Barač; napadači - Zdeslav Vrdoljak, Maro Joković, Teo Đogaš, Pavo Marković, Miho Bošković i Sandro Sukno.

Na tehničkom sastanku svih sudionika prvenstva 3. srpnja, Rudić će reći koja dva igrača neće ući u zapisnik te napomenuo da već danas zna njihova imena, odnosno sastav koji će igrati na EP u Malagi, ali ga nije želio otkriti prije tehničkog sastanka.

Na EP-u u Španjolskoj Hrvatska će nastupiti u A-skupini sa reprezentacijama Mađarske, Španjolske, Grčke, Slovačke i Crne Gore, dok će u B-skupini igrati Srbija, Rumunjska, Italija, Rusija, Njemačka i Makedonija.

Prvu utakmici naši igraju 4. srpnja u 19,30 protiv Mađarske, dok ig sutradan u 21 sat očekuje utakmica protiv domaćina - Španjolske.

Kapetan reprezentacije Zdeslav Vrdoljak kazao je da je bolje da na početku natjecanja odigramo protiv najboljih selekcija.

- Atmosfera u momčadi u mnogome me podsijeća na onu uoči i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Melbourneu, a najvažnije je da smo svi zdravi - kazao je Vrdoljak.

Konferenciji su nazočili glavni tajnik HVS-a Renato Živković i direktor reprezentacije Jurica Prižmić,  koji će s igračima krenuti na put 1. srpnja. u jutarnjim satima.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 00:00