StoryEditor
Ostaloodlučni

Predsjednik MOO-a Thomas Bach tvrdi da ne ‘plana B‘ za Igre u Tokiju: Nemamo nikakvog razloga vjerovati da se neće održati

21. siječnja 2021. - 15:33
Fabrice Coffrini/AFP

Nema "plana B" za olimpijske igre u Tokiju, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, ponovivši tako u razgovoru za agenciju Kyodo odlučnost da se najveće svjetsko sportsko natjecanje održi ove godine.

Nakon što su Igre zbog pandemije koronavirusa odgođene prošle godine za ovo ljeto, u subotu je točno šest mjeseci do početka koji je predviđen za 23. srpnja.

Unatoč slaboj potpori javnosti i porastu broja zaraženih koronavirusom u cijelom svijetu, organizatori su odlučni da se OI u Tokiju održe. 

- U ovom trenutku nemamo nikakvog razloga vjerovati da se OI u Tokiju neće otvoriti 23. srpnja na olimpijskom stadionu u Tokiju - rekao je Bach za Kyodo News.

- Zato nema plana B i zato smo potpuno predani da učinimo ove Igre sigurnima i uspješnima - dodao je.

I uz približavanje Zimskih olimpijskih igara, koje su planirane za 2022. u Pekingu, a troškovi održavanje vrtoglavo rastu dok istovremeno pada potpora javnosti, organizatori OI u Tokiju  opetovano isključuju mogućnost još jedne odgode Igara. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2021 08:57