StoryEditor
Ostaloizjave dobitnika

Najveće nade po izboru čitatelja ‘Slobodne‘ nisu krile oduševljenje nagradom: ‘Iskreno, malo sam se iznenadila što sam je dobila‘

Piše Vedran Babić
6. veljače 2020. - 21:24
Ante Čizmić/Hanza Media

Franko Grgić i Klara Kovač proglašeni su najvećim nadama. Grgić je plivač splitskog Jadrana kojemu je 2019. bila fantastična godina. Osvojio je brojna priznanja među kojima ističemo dvostruku svjetsku juniorsku titulu i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Sve to, a nedavno je proslavio tek 17. rođendan.

- Godina je bila sjajna, sve je proteklo po planu, iako nas je ipak malo i iznenadilo – rekao je Franko koji je na dodjelu stigao u pratnji obitelji i trenera Mate Ružića.

- Pripreme za Tokio su trenutno u pauzi zbog ozljede ramena, ali sve ćemo to sanirati i idemo dalje. Moj partner iz kluba i također olimpijac Marin Mogić i ja jedan drugome pomažemo, siguran sam da će i on imati zapažene rezultate – dodao je Franko koji je kipić primio iz ruku urednika sportske rubrike Slobodne Dalmacije Marka Bilića.

Kovač je pak taekwondoašica splitskog Marjana koja je sa 16 godina bila srebrna na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke (do 21 god.) u Švedskoj, iako je bila među najmlađima na natjecanju.

- Jako sam sretna i zahvalna zbog ove nagrade. Iskreno, malo sam se iznenadila što sam je dobila! - nasmijala se Klara u društvu rodbine i kolega iz kluba. Imala je razloga za sreću.

- Godina je bila vrlo dobra, zadovoljna sam, iako uvijek može bolje. Ova mi je godina prijelazna pa ću osim u juniorskoj nastupati i u seniorskoj konkurenciji da osjetim malo i tu razinu.

Kovač, kojoj je nagradu uručio glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor, također se nada olimpijskoj slavi.

- Za ovu je godinu, naravno, kasno, ali za četiri godine želim se plasirati – poručila je Klara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 09:57