StoryEditor
Ostalobogatstvo

Memorabilije Nikice Vukašina u Kući slave splitskog sporta: i sportski novinari zaslužuju svoje mjesto u budućoj postavi

26. studenog 2020. - 22:39
Vladimir Dugandžić/Cropix

Kako i sportski novinari zaslužuju svoje mjesto u budućoj postavi Muzeju sporta Splita, tako je poduzeta akcija prikupljanja brojnih artefakata predstavnika medija, pa je svoje mjesto dobio i pokojni Nikica Vukašin, jedan od najpoznatijih splitskih novinara. Gospođa Keti Vukašin prihvatila je poziv da u vitrine Kuće slave splitskog sporta pohrani i brojne akreditacije svojeg supruga, ali i druge sportske uspomene pokojnog Nikice i to je obavljeno baš u povodu njegova 77. rođendana.

Nikica Vukašin je gotovo trideset godina bio sportski novinar, najprije Vjesnika, onda Jutarnjeg lista, bio je urednik glasila Hajduka i press ataše splitskih „bijelih“, također u brojnim prilikama rukovoditelj press službi na značajnim sportskim priredbama u Splitu. Prigodom pohrane uspomena na karijeru Nikice Vukašina uz njegovu suprugu Keti, u Kući slave splitskog sporta, bila su i njegova djeca Marko i Nena, zet Damir i nerazdvojni prijatelj Josip Bilić Biba sa suprugom Jadrankom.

Inače svoje akreditacije sa sportskih natjecanja već su u Kuću slave povjerili Srđan Fabijanac (Radio Split) i Pero Smolčić (Slobodna Dalmacija).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 15:18