StoryEditor
Ostalofinal four

Jugaši lakoćom uplovili u još jedno finale

19. travnja 2019. - 22:33
jadran_jug3-190419

Jugaši su prvi uplovili u finale u kojem ih nije bilo samo 2012. kad su se za naslov borili PRO Recco i Primorje EB. Od prethodnih osam finala dobili su zadnja tri. Prvo izdanje Regionalne lige nije imalo završni turnir. Prvak je 2009. bio tko skupi najviše bodova nakon 22 kola, a skupio je te sezone baš Jug. Prva dva Final foura osvojio je Jadran Carine, prvo je dobio Juga u Gružu, a potom u Rijeci 2011. godine, i tih 9:7 prije osam godina i 16 dana zadnja je pobjeda u međusobnim susretima aktualnog prvaka Crne Gore.

Već nakon prve četvrtine prvog polufinala na Savi bilo je jasno kako se iznenađenje neće dogoditi, kako će hrvatski, a ne crnogorski prvak slaviti. Toni Popadić, Jugov vratar, zaustavljao je ono što bi prošlo prema vratima, a malo toga je prošlo. Dosta toga je završilo u dubrovačkom bloku. U nekoliko navrata prvak Crne Gore nije uspio ni uputiti udarac prema Jugovim vratima.

- Ako su ocjene od jedan do pet onda smo mi zaslužili četvoirku za prikazano. Hercegnovskom Jadranu su nedostajala dva igrača te nam je zbog toga posao bio olakšan. Ali, mislim da smo mogli, prvo ja, odigrat bolju utakmicu. Očito nas je reprezentativna pauza poremetila – rekao je Popadić. Nahvalili su ga suigrači. Luka Lozina je rekao kako ih je spašavao, međutim, Popadić nije bio pretjerano zadovoljan.

- Za neke pogotke sam sam kriv. Mogao sam bolje – naglasio je Jugov vratar. Od ukupno 14 obrana pamtimo pogotovo dvije u prvoj četvrtini nakon kojih je Jug utekao prvaku Crne Gore. Prvo kad je skinuo zicer Dragana Draškovića, spriječio izjednačenje (ostalo je 3:2 za Jug CO), kao i obranu napad poslije kad je ukrotio udarac Đura Radovića te 'pogodio' Lorena Fatovića u kontri za 5:2 (Xavi Garcia je što je Popadić zaustavio Draškovića pogodio za 4:2).

Jugaši su se osam puta obranili od dvanaest situacija s igračem manje. Imali su deset puta igrača više. Nisu realizirali samo drugog, osmog i desetog igrača više.

- U nekim napadačkim akcijama smo odigrali odlično – rekao je Popadić. Jugaši su ostvarili 17. pobjedu u nizu protiv hercegnovskog Jadran Carine. Ne znaju za poraz 19 utakmica protiv ljutog rivala.

Jadran Carine (HN) – Jug CO 9:14

ZAGREB Bazen na Savi.

Gledatelja 150.

Suci: Lazar Anđelić (Zemun) i Andreja Stanojević (Beograd).

JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Kandić (5 obrana), Brkić, Radović, Obradović, Baničević, Averka (2), Mijušković, Gardašević, Đ. Radović (4), Spaić, Drašković (1), Petković (1), Tešanović (5 obrana), Vučurović (1). Trener: Vladimir Gojković.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia (2), Lozina (2), Merkulov (2), Kržić (1), Žuvela, Benić (3), Papanastasiou (1), Vukojević, Cukrov. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Igrač više: Jadran Carine (HN) 12/4, Jug CO 10/7

Peterci: Jadran Carine (HN) 1/1, Jug CO

Četvrtine: 2:5, 2:3, 3:4, 2:2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 17:22