StoryEditorOCM
OstaloSTRAVA U SINJU

'Grom je puka u igralište ka bomba, nas dvadeset je popadalo po podu, osta san bez svijesti... Sutra san odma iša u Crkvu uplatit misu, zafalit Gospi šta san priživija!'

Piše Mišo Gulić
18. svibnja 2018. - 19:16

Nema sumnje da su svakom od vas od rani dana stariji tirali strah u kosti kad bi zagrmilo. Čim bi se crni oblaci primakli bilo bi pravac kuća, zatvori škure, gasi elektirčne aparate, zavuci se pod deku i moli Boga da što prije prođe. E, sad, sigurno vam je poznat i onaj osjećaj kada grom sastavi digdi oko kuće, pa se sve trese, a glavon prolazi misao - e da mi je sad vidit kako se to nebo sastavlja sa zemljon.

Nesvakidašnji događaj na sinjskoj Trnovači, grom udario u centar igrališta: 'Udarac je bio snažan kao eksplozija, svi smo pali na pod'

Ali, znate kako ono ide - dobro pazite što želite, da vam se neke želje i ne ostvare.

A da baš ne valja svašta poželit, potvrdio nam je i junak ove naše gromovite priče, Ivica Jukić, poznatiji u društvu kao Juka. Komad momka, ragbijaš, odoka onako priko 100 kila, metar i 80 visine, u treningu i reka bi čovik spreman na sve "đavle" ovog svita. Do subote i bliskog susreta s gromom. Kada kažemo bliskog onda to mislimo i doslovno. Pokošen u sekundi i bez da je zna šta ga je snašlo.

Sve se dogodilo prilikom zagrijavanja uoči susreta RRC lige između Dalmacije i Ljubljane. Naime, nekih 20-ak minuta prije početka utakmice nad Sinj su se nadvili crni oblaci, krenilo je tuć po okolnim brdima pa sve bliže i bliže, međutim, tada je grunulo ka iz topa. Ravno uz igralište prepuno ragbijaša, ali i gledatelja.

- Ka i uvik izašli smo na zagrijavanje, čak je i sunca bilo, ali brzo je počelo grmit. Čulo se okolo kako gromovi tuku po planini, ali niko nije tome pridava toliku pažnju. Nije da nam je bilo prvi put po nevrimenu igrat, takav je to sport i nekakva ragbijaška tradicija kaže da nema odustajanja ni pod koju cijenu., kaže nam Juka.

Ovo "ni pod koju cijenu", sada nakon vašeg iskustva vjerojatno ima i malo drugačiji naglasak. Sam trenutak udara...

- To je samo odjedanput puklo, ka bomba. Nas 20-ak je popadalo po podu, bio je to potpuni šok za sve, jer malo je ko u tom trenutku uopće bio svjestan situacije. Ja san, kako mi kažu, malo osta i bez svijesti, ali na kraju se sve dobro završilo. Ja ne znan s čim bi to usporedio, to je neopisiv osjećaj. Bitno da je glava na ramenu, lako ćemo za ostalo.

Kažu da grom ne udara dva puta na isto misto. Ti si se valjda svojih muka riješio za života. Ako ćemo se malo našalit, sad možeš kud oćeš, kad oćeš i po kakvom vrimenu oćeš.

- Uh, nadan se da jesan. Sad bi ja triba bit najsigurniji čovik u Sinju po tom pitanju. Tek smo mi naknadno svatili koliko smo sriće imali i šta je sve moglo bit. Odma san sutra ujutro iša uplatit misu u Crkvu. Gospe fala ti i ništa drugo.

Utakmica se ipak odigrala, Sinj je slavio važnu pobjedu u kontekstu borbe za naslov regionalnog prvaka, doduše, uz malu odgodu. Zapravo, pravo je čudo da se uopće i igralo nakon svega, ali to je ragbi.

- Povukli smo se u svlačionicu, malo smo došli sebi i s kašnjenjem od oko pola ure smo ipak odigrali susret. Dobili smo i to je bilo važno. Znate, dvi godine zaredon smo bili drugi i ništa nas nije moglo zaustavit na putu do pobjede, pa eto čak niti gromovi. Ljubljana je morala past i sad idemo u nove pobjede i po naslov prvaka ako ikako bude moguće.

Dakle, sportski motivi bili su jači od svega. Vjerojatno je i adrenalin odradio svoje, ali i onaj poznati sinjski dišpet. Rekli bi u Sinju - za vruće rane. A je li bilo ikakvih tegoba poslije utakmice, pitamo.

- Neki su se igrači požalili na glavobolju, pritisak u glavi i preventivno su išli doktoru. Sve u svemu je dobro prošlo, nikom ništa ozbiljnije nije bilo i to je na kraju najbitnije od svega. Kako je moglo bit, bolje i ne pomišljat.

Posljednje kolo regionalne lige sinjsko-makarska družina, dakle Dalmacija, u subotu će igrati u Zenici kontra Čelika i tamo će tražiti put prema naslovu prvaka. Iako je pretrpio ponajveću "štetu" Jukić ne misli tek tako ostati po strani i gledati kako mu još jednom izmiče pokal pobjednika.

- Nema šanse da ostanen u Sinju, prevažna nam je ova utakmica. Mi u Zenici lovimo bonus bod i nadamo se kiksu Nade. To je sportski i možda nas sada srića opet pomazi. Valja virovat. To nam niko ne može uzet.

Jedini koji neće na put je Ivan Klarić-Kukuz koji je i sam dan-dva imao glavobolje, ali kako nam je u razgovoru potvrdio trenutno nema nikakvih problema, međutim, obveze na poslu ipak su ga odvojile od momčadi za ovu akciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 16:34