StoryEditor
Ostalonehumano

Gluha i slijepa plivačica iz prosvjeda odustala od nastupa na Paraolimpijskim igrama nakon što je bila prisiljena sama putovati u Japan

21. srpnja 2021. - 17:56

Gluha i slijepa američka plivačica Becca Meyers (26) iz prosvjeda je odustala od nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nakon što je bila prisiljena sama putovati u Japan.

Meyers, koja boluje od Usherovog sindroma ili gluhosljepoće, i koja je osvojila tri zlatne medalje na POI u Rio de Janeiru, najavila je povlačenje iz američke reprezentacije za Igre u Tokiju.

Odbila je nastupiti u Tokiju nakon što joj je uskraćeno pravo odlaska u Japan s osobnim asistentom, koji joj je potreban zbog svog stanja. Usherov sindrom (US) najčešći je genetski poremećaj koji utječe na vid i sluh. Uvršten je u klasifikaciju gluhosljepoće jer ukljućuje istovremenom osjetilno oštećenje i sluha i vida.

- Željela bi nastupti u Tokiju, plivanje mi je dalo identitet kao osobe. Oduvijek sam bila plivačica Becca. Ovo je bila teška odluka, ali morala sam prosvjedovati jer ovakva situacija više ne može trajati - kazala je Amerikanka za The Washington Post.

- Za plivanje je dala cijeli svoj život. To je neprihvatljivo. To je srceparajuće. Prestravljena je jer su tražili od nje da putuje sama - dodala je njezina majka Maria.

Unatoč optužbama obitelji, Američki paraolimpijski odbor (USOPC) tvrdi kako japanske vlasti dozvoljavaju dolazak samo osnovnog "operativnog osoblja".

Paraolimpijske igre u Tokiju su na rasporedu od 24. kolovoza do 5. rujna.

item - id = 1114309
related id = 0 -> 1037698
related id = 1 -> 609705
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 05:33