StoryEditorOCM
Ostalonajveći u europi

Dalmatia Lacrosse Cup u Parku mladeži: od danas do nedjelje natječu se 24 ekipe i 600 igrača iz cijelog svijeta

Piše SD
29. rujna 2022. - 07:55

Lacrosse se vraća u Split!

Od danas do 2. listopada u Parku mladeži održava se Dalmatia Lacrosse kup 2022., najveći lacrosse turnir u Europi.

Sve je počelo lani... 

Sportska priča koja je počela 2021., a koju su zbog pandemije obilježili otežani uvjeti organizacije, uspješno se nastavlja i razvija usprkos izazovima. Drugu godinu zaredom, Split će biti domaćin međunarodnog natjecanja u lacrosseu, na kojem će sudjelovati 24 ekipe i oko 600 igrača iz cijeloga svijeta.

Organizator ovog događa je Udruga,,Dalmatia Lacrosse Cup‘‘, a Split Legion je klub domaćin. Glavni organizator, Toni Grčić, rekao je:

- Zbog rasta interesa, proširili smo se na dva terena, tako da će se natjecanje održavati na pomoćnom i glavnom terenu Parka mladeži. Igranje na stadionu će dati posebnu draž i podići kvalitetu. Naši ciljevi, razvijanja ovog sporta i promocija Splita kao sportske destinacije, ostvaruju se. Split ima puno toga za ponuditi i izvan turističke sezone, drago nam je da smo i mi dio te priče.

image
Duje Klarić/Cropix

- Ovo je zamišljeno kao dugogodišnji projekt koji bi iz godine u godinu trebao rasti i postati jedno od najboljih svjetskih događanja u lacrosseu. Na dobrom smo putu, čemu svjedoči i podrška koji smo dobili od mnogih svjetskih saveza, kao i pojedinaca iz sportskog i poslovnog svijeta. Objavu o natjecanju ima i Joe Tsai, potpredsjednik Alibabe i vlasnik NBA kluba Brooklyn Nets. Priča o lacrosseu u Splitu se širi, to nam je motivacija.‘

Lacrosse je u Hrvatskoj pokrenut 2011. u Zagrebu, a 2016. osnovana je i hrvatska reprezentacija. Nedugo nakon toga, pridružili su im se klubovi iz Splita i Varaždina te je osnovana Hrvatska lacrosse liga.

Split ima muški i ženski klub

Split Legion osnovan je 2017. kao studentski klub, a u međuvremenu je izrastao u ozbiljan klub s preko 60 članova. U prethodnoj godini osnovan je i zaseban ženski klub ‘‘Legionette‘‘ kao i Udruga Dalmatia Lacrosse Cup, koji zajedno osnivaju Lacrosse savez Splitsko-dalmatinske županije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 00:58