StoryEditorOCM
Košarkaslučaj ‘dvije trube‘

Zadrani nakon poraza poludjeli na ‘trubača s Gripa‘; smeta im ‘višak decibela‘, a evo tko je osoba na koju su se okomili

Piše Dražen Žura
30. svibnja 2024. - 16:58

Nemalo su ostali iznenađeni svi koji prate sport, napose košarku, onoga trenutka čim se pojavila priča o žalbi koju je službeno nakon poraza u Splitu podnio Košarkaški klub Zadar. Ukratko, njihov prigovor, ponovimo, odnosio se na višak decibela na Gripama, odnosno, buku u dvorani! Što je to zasmetalo Zadrane?

- Dvije su stvari u pitanju. Po nama neprimjereno je da službeni spiker može biti ujedno i vođa navijača. Nadalje, iza naše klupe bile su dvije brodske sirene, a to se tako ne radi – drži Denis Pleslić, sportski direktor kluba, koji je stavio potpis ispod navedene žalbe.

image
Jakov Prkic/Cropix

Kakva su očekivanja za četvrtu utakmicu, hoće li se uvažiti primjedba?

- Sa svime je upoznat Božo Perković, povjerenik natjecanja u Favbet Premijer ligi, koji, istina, nije bio na utakmici, ali zna o čemu se radi. Imamo obećanje kako će se to regulirati, odnosno, premjestiti trubača na neko drugo mjesto – zaključio je Pleslić!

I tako u finalnoj seriji smo dobili niz posve čudnih reakcija iz zadarskog kuta, jedino još nisu bacili ručnik. Međutim, vjerujemo kako će u konačnici prednost pred svime dobiti košarkaški štih.

A sve je krenulo uoči prvog ogleda na Višnjiku, jer je trener Danijel Jusup proglasio ‘silenzio stampa‘ za igrače iz razloga da im to odvlači pozornost i oduzima mir. I onda je nakon iznenađujućeg poraza isti čovjek zaključio kako ti isti igrači nisu imali isto onoliko želje koliko momčad Splita! Uslijedio je nastavak neobičnog pritiska i to neposredno nakon završetka druge utakmice i uvjerljive pobjede jer je Jusup u hodniku Krešinog doma imao nešto dodatno kazati sucima, ukorivši ih da su dozvolili previše priče i gestikuliranja igračima Splita.

image
Jakov Prkic/Cropix

Prije odlaska na Gripe poželio je isto suđenje kakvo su ‘Žuti‘ imali u zadarskoj dvorani. Na koncu, dogodio se slučaj ‘dvije trube‘! Što je slijedeće u stilu kojeg je obožavao ugledni tenisač John McEnroe za kojeg su oni koji su pratili ‘bijeli sport‘ ustvrdili kako ima ‘nepromjenjivi mentalni sklop‘! U prijevodu, svi su bili krivci iza njegovih poraza, osim, pogađate, njega. Kako pak razmišlja Jusup, prije petka i novog ogleda na prebučnim Gripama?

- Mislim da moramo popraviti neke stvari u obrani da im ne dozvolimo otvorene šuteve za tri poena, to je najvažnije u ovom trenutku. I da se koliko toliko uspijemo oporaviti za utakmicu – kratko da ne može kraće zaključio je Jusup.

image
Zvonko Pavic/Cropix

Unatoč tomu što Split ima vodstvo 2:1 u seriji, zadarski navijači su uvjereni u povratak na Višnjik i obranu naslova prvaka Hrvatske. Nedvojbeno, momčad Zadra će ponovno na gripama imati ono što želi – grlenu potporu!

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati uz izravan TV prijenos u programu MAXTV Sport i Sportske televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 05:43