StoryEditor
KošarkaSTIGLE PRIJAVE

Tko će preuzeti 'vrući krumpir': četiri kandidata za nasljednika Borisa Skroće

28. srpnja 2017. - 14:23
boris_skroce2-220713

Rokovi za dostavu prijava na natječaj za direktora Košarkaškog kluba Zadar formalno – pravno su istekli, međutim, ukoliko je negdje u pošti "zapeo" poneki kandidat za ovo odgovorno mjesto, uvažit će se datum na preporučenoj pošiljci.

Poznato je kako su svoju kandidaturu istaknuli: Branko Ganzulić,Željko Žilavec,David Gunjević i Andrijano Šandrić. Tko će od njih preuzeti " vrući krumpir" iz ruku Borisa Skroće, dosadašnjeg direktora, odlučivat će Nadzorni odbor kluba. U ovom trenutku problem predstavlja činjenica što će se i sastav NO-a bitno promijeniti, pa će procedura oko izbora zasigurno potrajati.

- Točno, doći će do promjena u NO–u, koji će onda sazvati Skupštinu kluba.Ono što mogu kazati jest to da od sazivanja do održavanja skupštine zakonski može proći trideset dana – kazao je Skroće.

O kandidatima se uglavnom zna podosta, Branko Ganzulić je svojedobno radio u Carinskoj upravi, potom samostalno u odvjetničkom uredu. Što se pak sporta tiče, Ganzulić je neko vrijeme vodio Vaterpolski klub Zadar, koji je u njegovo vrijeme zakoračio u Prvu ligu.

Željko Žilavec, diplomirani ekonomist, godinama je u košarci kao sudac, u ovom trenutku je član Županijskog Košarkaškog saveza, te ima višegodišnje iskustvo na rukovodećem mjestu.

Andrijano Šandrić, također je po struci ekonomist, radio je u nekoliko banaka, ima dodirne točke s košarkom, volontirao je u KK Sonik Puntamika.

David Gunjević predstavlja mlađu elitu, njemu je košarka također blizak pojam, trenirao je i radio u KK Zadar kao glasnogovornik, potom se okušao u hokeju, točnije bio je u "ergeli" Medveščaka. Inače,  započeo je studij na Kineziološkomi fakultetu Zagrebu, završio ga s FIBA – inom stipendijom u Londonu na Royal Hollowayu  Neko vrijeme proveo je u Kini radeći u kampu s mladima igračima, jer je jedan od rijetkih koji posjedu licencu menadžera FIBA-e za takve poslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 04:35