StoryEditorOCM
Košarkavelika molba

Michael Jordan otkrio veliku tajnu, evo što je rekao Toniju Kukoču: ‘Da nisi osramotio moje tenisice‘

Piše Sport SD
2. lipnja 2023. - 22:12

Michael Jordan bio je vođa Chicago Bullsa na parketu i izvan njega.Tijekom regularne sezone 1996., Jordan je tražio svoju prvu NBA titulu nakon povratka iz mirovine. No to nije bio baš lagan posao jer su Bullsi pred doigravanje Bullsi bez Scottieja Pippena i Dennisa Rodmana. Pippen je bio izvan terena zbog ozljede leđa, dok je Rodman bio suspendiran na šest utakmica jer je glavom udario suca Teda Bernhardta.

To je zapravo gurnulo najboljeg šestog igrača sezone Tonija Kukoča u startnu petorku. Hrvat je tada nosio Air Jordan, a ako je vjerovati Sports Illustratedu Michael Jordan ga je zamolio da ne osramoti njegov brend. Kukoč je na Jordanovu „zamolbu“ odgovorio nekim od svojih najboljih nastupa za Chicago Bullse. Na kraju je zadržao startno mjesto u 20 od 21 odigrana posljednja susreta te sezone.

Tijekom ove serije prosječno je zabijao 18,1 poen po utakmici, a najbolji rezultat sezone od 34 poena postigao je protiv Miami Heata. Hrvat već napravio više od onoga što je Jordan od njega tražio. Prema Sports Illustratedu, Kukoč je tvrdio da mu je to bilo najugodnije razdoblje koje je osjećao na terenu u dugo vremena.

Kukočeve najbolje izvedbe uvijek su bile u United Centeru. To je vrijedilo čak i prije Rodmanove suspenzije i Pippenove ozljede. Bullsi su se tek nešto prije preselili u United Center sa stadiona Chicago i imali su poteškoća u ponovnom stvaranju iste atmosfere u svom novom domu. Kukočevi nastupi dodatno su uzburkali publiku.

Čak je i Dennis Rodman obećao je da će se držati podalje od problema do kraja sezone i nije imao problema s činjenicom da Kukoč kreće u startnoj postavi niti nakon isteka suspenzije. Chicago Bullsi su izgubili samo jednu od posljednjih 16 utakmica u United Centeru i osvojili NBA naslov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2023 17:04