StoryEditor
Košarkapočinje knockout faza

Ivica Skelin prognozira rezultate četvrtfinalnih susreta SP-a u košarci: Ružno bi bilo da Amerikanci s 'C' selekcijom budu prvaci

Piše SD
10. rujna 2019. - 13:54

Argentina - Srbija 60-40 (utorak, 13 sati)

Poraz od Španjolske mislim da neće ostaviti psihološkoga traga na reprezentaciji Srbije. Iskusni su to igrači koji su godinama zajedno i već su osvajali medalje. Gledao sam njihove izjave nakon Španjolske i nisu mi djelovali prepadnuto. Jednostavno su svjesni da je Španjolska bila bolja i da im je ta utakmica bila škola za dalje.

Problem im je bio izgubiti prvi susret jer su ih svi proglasili favoritima bez da su odigrali jednu jaču utakmicu. Ovaj poraz možda im nije bio tako loš. Favoriti su protiv Argentine, prvenstveno zbog visoke linije koja je možda i najbolja na prvenstvu. Argentinci su čvrsti, dobri, imaju tri dobra „playmakera“, no Srbija je u prednosti pod košem i to će napraviti razliku.

SAD - Francuska 60-40 (srijeda, 13 sati)

Amerikanci ovdje nisu apsolutni favoriti. Imaju individualnu kvalitetu, ali igraju samo na to. Nisu posebno uigrani i imaju poteškoća. Evo, i Brazil se dugo držao s njima, a Francuzi su bolji od Brazila. Najveći su problem Francuske oscilacije. To je reprezentacija koja od svih četvrtfinalista najviše oscilira u tijeku jedne utakmice. Variraju od fenomenalnih minuta dominacije gdje naprave razliku do minuta gdje puste protivnika da im uđe u egal.

Ako smanje te oscilacije, imaju šanse. Amerikanci će protiv njih najmanje dominirati što se tiče atleticizma. Francuzi imaju puno NBA igrača i neće biti impresionirani. Iskreno, navijam za njih! Ružno bi bilo da Amerikanci s „C“ selekcijom budu prvaci. Poraz bi im bio poruka da drugi put dođu s jačim sastavom.

Španjolska - Poljska 70-30 (utorak, 15 sati)

Španjolci su jasni favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Poljaci su uz Čehe najugodnije iznenađenje i nitko ih nije vidio u četvrtfinalu. Imali su laganu prvu skupinu i onda tukli Rusiju, ali iskoristili su svoju šansu i svaka im čast.

Godinama su skupa i dobri su, iako nemaju zvučna imena u velikim klubovima. Španjolska je pobjedom protiv Srbije dobila puno samopouzdanja, a od Poljske je jača u svim linijama i trebala bi pobijediti.

Australija - Češka 70-30 (srijeda, 15 sati)

Australci su u ovom ogledu favoriti, jednako kao Španjolci protiv Poljaka. Tvrdi su, čvrsti, lome suparnike i nikad ne odustaju. Pratio sam ih i ranije i oduvijek me fasciniralo njihovo zajedništvo i momčadski duh. Imaju taj sjajan mentalitet koji volim i respektiram.

To su sve kvalitetni igrači, od Inglesa, Pattyja Millsa, Boguta... Igraju jako u tijelo, čvrsto i odgovorno. To je ono na što je litavski izbornik Adomaitis mislio kad se žalio da se njegova reprezentacija protiv Australije osjećala kao da igra ragbi.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 06:25