StoryEditorOCM
Košarkada poraz manje boli

Evo s kolikim će iznosom srpska vlada nagraditi svoje košarkaše za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu

Piše Hina
12. rujna 2023. - 15:04

Vlada Srbije usvojila je u utorak odluku da sa po 25.000 eura u dinarskoj protuvrijednosti nagradi košarkaške reprezentativce i izbornika Svetislava Pešića za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, priopćeno je danas u Beogradu.

Reprezentacija Srbije nije uspjela doći do naslova svjetskog prvaka porazom u finalu od Njemačke s 83:77, ali je srbijanska javnost prihvatila srebro kao izniman uspjeh zbog činjenice da za nacionalnu selekciju nije nastupilo nekoliko reprezentativaca, među kojima i najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić. 

Vlada je danas odlučila nagraditi s po 20.000 eura u dinarskoj protuvrijednosti i šampione Europe u košarci tri na tri, basketaše Marka Brankovića, Nemanju Baraća, Stefana Kojića, Strahinju Stojačića i izbornika Marka Žderu.

Reprezentaciju Srbije, koja je sinoć doputovala specijalnim zrakoplovom iz Manile, večeras u 19 sati primit će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a u 20 sati bit će im priređen tradicionalni doček ispred Skupštine Beograda, gdje se dočekuje nacionalne selekcije sportaša poslije osvojenih odličja na europskim i svjetskim natjecanjima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:10