StoryEditor
Košarkaiskazali se mladi

'Žuti' nametnuli svoj Dynamic ritam: Kada mislimo o našoj igri onda možemo biti dobri, a ne da razmišljamo o rezultatu

Piše PSD
3. listopada 2019. - 00:19

"Žuti" su ostvarili i drugu pobjedu u sezoni, u 1. kolu Druge ABA lige na Gripama je Split svladao beogradski Dynamic s 93:66 (19:23, 24:14, 23:17, 27:12). Ante Grgurević dao je prigodu svim igračima, zapažene role imali su mladići poput Lovre Runjića i Ivana Perasovića, a prvo ime dvoboja bio je Darko Bajo, koji je ubacio 20 poena.

Svoj standardni obol dao je Pavle Marčinković (14 poena, 7 asistencija, 4 skoka), Robert Rikić i Mateo Kedžo, uz minimalnu minutažu ubacili su po 8 poena, Jamel Morris pogodio je dvije trice, "svoje" je odradio Tomislav Gabrić, baš kao i Mate Kalajžić i Toni Perković. Bila je to pobjeda momčadi, imaju Splitovi navijači puno razloga za zadovoljstvo.

- Ovo je bila važna utakmica za nas, važna pobjeda. Imali smo dosta oscilacija, lagano prosipamo prednost. Kada mislimo o našoj igri onda možemo biti dobri, a ne da razmišljamo o rezultatu. Imamo još dosta pogrešaka, želim smanjiti intervale kada svojim greškama protivniku dozvoljavamo lagane poene. Bilo je dosta dobrih reakcija mladih igrača, to me raduje, Tomašević u redovima Dynamica, tako mlad, a lijepo igra. Reakcija mojih mladih igrača je bila korektna, ali neće igrati samo zato što su mladi - rekao je Grgurević.

Lovre Runjić dobio je skoro 22 minute, ubacio pet poena, odradio odličnu obranu.

- Trudili smo se, druga je utakmica u sezoni, ugodno je pobjeđivati. Trebamo nastaviti igrati kao što treniramo, tada ćemo biti pravi i na parketu - kazao je Runjić.

Trener gostiju Mirsad Alilović čestitao je Splitu na zasluženoj pobjedi.

- Čestitam kolegi Grgureviću i Splitu na zasluženoj pobjedi. Ušli smo u utakmicu bez energije i koncentracije. Split nam je dao 28 poena iz izgubljenih lopti. Nadigrali su nas u svim elementima. Na nama je da što prije ovo zaboravimo - rekao je Alilović.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 17:57