StoryEditor
Hajdukkako su igrali

Tudor hajdučke duše, nezaustavljivi povratnik Niksi, komadant Maksim, Hrvoje iz Rostova, Velez filigranskog veza, Sule rasterećen i siguran

21. ožujka 2016. - 17:42
glavna

Jučerašnja pobjeda nad Dinamom razgalila je srca navijača Hajduka i svaki akter zaslužuje "čistu desetku" za pokazano na terenu.

Ali neki su ipak bili bolji od drugih pa pročitajte kako smo ocijenili igrače Hajduka:

Kalinić 7 – nadasve siguran, u dva-tri navrata i kapitalan, da bude nesavladiv svaki put kad bi Dinamo zaprijetio. 

Juranović 6,5 – vrlo dobra igra u prvom dijelu, borben, puno šprinteva, morao je zbog ozljede napustiti borilište i to nije bila dobra vijest, ozljeda mu prijeti da ga skine s popisa reprezentacije.

od 46. J. Bašić 6,5 - ...zamijenio ga je imenjak Bašić, konačno da i njega vidimo i to u isto dobrom svjetlu, vrlo oprezan i borben na svom dijelu polja podsjetio nas je na velika očekivanja što od njega odavna imamo.

Bilji 7 – izvrsna igra, bez greške! Toliko ranije kritiziran zbog komotne igre, danas je naplatio sve kritike, pokazao da može biti vrstan igrač, koncentriran do kraja, komandant divizije Maksim!

Šimić 6,5 – vrlo dobar uz bok Biljija, počistio je sve što je trebalo; nenadskočiv, to nam se posebno sviđa. Lopta u zraku je - njegova!

Milić 7 – konačno da se i on osladi zasluženom "sedmicom", dao je sve od sebe, razletio se, pa i onda kad se činilo da se od truda "raspao", kad su ga iznijeli, otresao je prašina s ramena i nastavio. To je Hrvoje kojeg smo čekali iz Rostova.

Jefferson 7 – dosta grešaka u predaji baluna, ali i - nepresušne energije koja je dolazila sve više do izražaja, kad je ostatak hajdučke družine pomalo već lipsao.

Sušić 7,5 – zrela igra u dodavanjima, u čuvanju lopte, po potrebi. Rasterećen pojavom Veleza, dobio je u njemu suigrača za odigravanje "jedan, dva...". Šteta zbog žutog kartona u finišu, ali zalud je to spominjati, to mu je ćef...

Roguljić 6,5 – dobar početak, pa ozlijeđen, baš je zaslužio dobru ocjenu pa neka nije igrao mnogo, ali je utkao i svoju tehniku u frenetičnom početku "bijelih".

od 28. Kalik 6,5 – snažan udarac zamalo pokraj gola u prvom dijelu, a poneka lopta olako izgubljena. Malo je taktički neobuzdan, čini nam se, međutim svakako je materijal koji nam se dopada i isplati ga se tesati, mlad i Australac, idealno za rad!

Vlašić 7 – vratnica u 6. minuti i mnogo dobrih stvari. Možda je mogao i on dobiti sedam i pol, neka je to "sedam i kvarat". Vraća se na veliku scenu, konačno, dugo je Niksi falio... 

Tudor 8 - gol u 4., greda u 80. minuti i još štošta dobrog, fascinantan učinak malog Zagrepčanina koji igra s toliko hajdučke duše.

Velez 7,5 – on je istinsko osvježenje, mnogo dobrih poteza, filigranski vezenih kombinacija, ispraćen gromkim pljeskom publike što znači da su ga i s tribina prepoznali. To je taj Velez s video-kasete iz Indije, zašto je bilo toliko dugo ozlijeđen, da nas svih baca u depresiju?! 

od 89. Mastelić – neocijenjen, upisao nastup u velikom događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 19:05