StoryEditor
Hajdukporaz koji boli

Burić: Ispričavam se našim vjernim navijačima, prvo poluvrijeme mi je neshvatljivo

16. ožujka 2016. - 21:31
bztrrrr

Atmosfera na press konferenciji nakon susreta bila je kao na kakvoj komemoraciji.

- Razočarani smo. Ovakvo prvo poluvrijeme mi je neshvatljivo. Nikad nismo bili lošiji. Ispričavam se našim vjernim navijačima. Podržavali su nas cijelu utakmicu, a nisu imali razloga za to. Nadamo se da se to više nikada neće ponoviti – rekao je trener "bijelih" Damir Burić.

- Ako već ne možeš, onda uđeš agresivno, hrabro, bliže igraču. Kao u drugom dijelu. Koliko god mi govorili o tome da smo mladi, toliko i moramo učiti. Ovi porazi bole sve naše navijače. Nadam se da ćemo u nedjelju pokazati pravo lice. Moramo se zamisliti, ovako više ne ide – dodao je Burić.

Napadač Velez je ušao tek u drugom dijelu?

- Da je bio spreman igrao bi od početka, ali bio je spreman samo za pola sata. Morali smo improvizirati, planirali smo Juranovića u sredini, a opet je igrao na denom beku, nije bilo ni ozlijeđenog Bencuna. Međutim, sve su to sada stvari koje nisu bitne. Protok baluna u Dinama je bio nesmetan, nismo bili agresivni, nismo napadali. Bili smo jedan blizu drugoga, ali pasivni. To me brine, znam da ovi momci to mogu odigrati puno bolje – pojasnio je Burić. 

No srž svega je manjak kvalitete u odnosu na Dinamo?

- Dinamo ima internacionalnu kvalitetu, jednog Soudanija, o tome ne treba pričati. Na nama je da učimo.

Što se do nedjelje može promijeniti?

- Moramo prihvatiti sve kritike, iz ovoga izaći čvršći, pametniji i bolji. Dinamo je igrao bez napadača, oni su jako dobro koristili prostor, a mi ga nismo zatvorili. Davali smo im previše mjesta da igraju. Tukli su nas našim oružjem – zaključio je Burić.

Unatoč glatkom trijumfu atmosferu u taboru "modrih" poremetila je teška ozljeda Pjace zbog koje će preskočiti reprezentativne prijateljske susrete protiv Izraela i Mađarske, a pod znakom pitanja je i njegov nastup na Euru.

- Tužan sam zbog ozljede Pjace, čini se da mu je puklo rame i da će pauzirati duže vrijeme – rekao je trener Zoran Mamić čiji je raspoloženje pokvarilo i drugo poluvrijeme.

- Koliko me veseli prvo, toliko me naljutilo drugo poluvrijeme. Otvorili smo susret fantastično, 45 minuta smo radili probleme Hajduku, a iskoristili smo tek manji dio šansi koje smo imali. U drugom poluvremenu nismo odigrali po dogovoru, to nam se ne smije događati – rekao je Mamić kojeg je dočekalo i pitanje je li ovo najslabiji Hajduk kojem se suprostavio.

- Ne bih se upuštao u te procjene, nisam upućen u svakodnevni rad.

Je li riješeno pitanje finalista?

- Igra se još 90 minuta, sve je moguće. Naravno da je kvaliteta na našoj strani, ali treba respektirati i uzvrat. Moramo i drugih 90 minuta odraditi na visokom nivou – rekao je Mamić.

U nedjelju slijedi prvenstveni ogled, ponovno na Poljudu?

- Za mene je nedjeljna utakmica važnija. Želimo opet pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 06:18