StoryEditor
HajdukCrveni kao uteg

Tragičar utakmice u Koprivnici: mirisalo je na pobjedu, a onda je Knoll utekao Todoroviću...

21. travnja 2021. - 10:07
Željko Hajdinjak/Cropix

Rubrika junak ili tragičar, kakav pregršt likova. Ponudila je utakmica dosta štofa za razglabanje. Hajduk je imao 1:0 u džepu, u svome “catenacciu” s petoricom otraga (dobro trojicom, ali spustite bekove duboko i eto nas petorica) mirisalo je na - pobjedu....

I onda je Todoroviću utekao Knoll, u izglednu priliku, srušio ga je Todor, crveni karton. S igračem manje Hajduk je ubrzo primio pogodak i to je pak junačko djelo neponovljivog Ivana Krstanovića, njegov ukupno 17. gol u mrežu Hajduka.

No, ne zanima nas da je Krle junak Slavena, bitniji nam je Hajdukov tragičar. A to je ovaj put Todorović. Hajduk ne može bez crvenih kartona i ta isključenja (kao nekidan Mujakića protiv ovog istog protivnika u Poljudu) umnogome otežavaju posao.

Junak je mogao bit Umut, imao je šansu za 2:0 na proigravanje Teklića u 54. minuti.

Lovre Kalinić je branio vrlo dobro, a kod primljenog gola je možda fauliran. Možda jest, možda nije, pregledajmo. VAR kaže da nije... Da nije primio gol, Lovre bi bio junak, jer pokupio je niz teških lopti.

Poseban tragičar na svoj način je i Marko Livaja. Dobio je žuti karton, nema ga protiv Dinama. Taj karton je visio već odavna kao mač nad glavom...

Oči su, dakle, uprte u isključenje. Todorović je utekao Knoll i onda ga je „obrijao”. Isključenje s teškim posljedicama.

Hajduk je opet ostao s desetoricom, a tako se ne može do pobjede.

Dimitrov je junak jer je zaigrao nezaliječen, k tome zabio gol, a onda se u finišu opet ozlijedio i teško da će i on bit spreman za Dinamo. Galerija likova, uspona i padova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 08:58