StoryEditorOCM
Hajdukiz slavonije na poljud

Što ti je ljubav: stopostotni invalid cijelu noć putovao da bi podržao akciju "Ili jesmo ili nismo"

18. studenog 2016. - 10:05
Daniel.JPG

Život piše romane. Kao i ljubav prema Hajduku. Jučer ujutro je u Odjelu za članstvo na Poljudu donaciju od dvije tisuće kuna kojom je osigurao i ime na dresu uplatio navijač “bijelih” Daniel Križek Švabo iz Slatine.

I možda ništa ne bi bilo neobično da Daniel nije stopostotni invalid Domovinskog rata koji je cijelu noć putovao iz Podravine kako bi došao u Split i donirao novac voljenom klubu. U ratu je pogođen metkom u glavu, u 21. godini života.

Objasnili su Danielu u Odjelu za članstvo kako je donaciju mogao mnogo lakše izvršiti i uplatnicom, iz Slatine. Bez dolaska u Split. Odgovorio im je kako je znao za to, ali da je baš želio doći na Poljud, donirati na licu mjesta novac kako bi podržao projekt “Ili jesmo ili nismo”, da klub zauvijek ostane naš, hrvatski.

Nimalo nametljivo, pružio je ruku svim djelatnicima Odjela, nije očekivao nikakvu posebnu pažnju. Nevoljko se pristao i fotografirati.

Kako je s obzirom na zdravstveno stanje potegao od Splita čak iz Slatine na pitanje prisutnih koji su još bili u nevjerici ima li još ikakvu obvezu u Splitu, odgovorio je “potvrdno”. 

- Popiti kavu na Rivi i krenuti nazad. 

Nije Daniel mogao sakriti svoje emocije. Ponavljao je kako mu je srce sada puno i kako mu laska što će sutra kada ga ne bude njegovo ime i prezime vječno biti povezano s voljenim klubom, utkano u najdraži dres.

Na odlasku prema Rivi, pa na autobus ili vlak natrag prema Slatini je sve koji su već bili na rubu suza pozdravio uz izjavu.

- E sad mogu i umrijet. 

Daniel Križek je ime koje će se još dugo pamtiti, ne samo s dresa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 06:55