StoryEditorOCM
Hajduk109 godina hajduka

Sretan rođendan! Danas će biti vrlo živo na Poljudu, klub je pripremio bogat program

Piše Frane Vulas
13. veljače 2020. - 07:04

Bogat je program obilježavanja 109. rođendana Hajduka. Nije u pitanju okrugli jubilej, zbog početka prvenstva nema dovoljno ni vremena za pravu svečarsku revijalnu utakmicu, ali svejedno će danas biti vrlo živo na Poljudu.

U klubu su se potrudili da se rođendan dostojno obilježi, te da se bijela obitelji tom prilikom okupi u velikom broju kako i dolikuje. Tom prilikom uzvanicima će se između ostalog prezentirati i projekt Interpretacijskog centra Hajduka i muzeja Poljuda.

Povodom 109. rođendana “bijelih” obilježit će se i 75 godina od kada je Hajduk svečano proglašen počasnom sportskom momčadi Slobodne Francuske.

Podsjećanje na audijenciju kod pape Ivana Pavla Drugog

Ujedno će se obilježiti i kvarat stoljeća od kada je prva momčad Hajduka prvi put primljena na audijenciju kod blaženog pape Ivana Pavla Drugog (1995. godine). 

Središnji dio proslave počet će u podne. U kino dvorani stadiona na Poljudu promovirat će se knjiga “Hajduk i svijet”. Autor knjige je klupski kroničar Jurica Gizdić. Na istom mjestu uzvanicima će se prezentirati projekt Interpretacijskog centra Hajduka i muzeja Poljuda. 

Zatim će se otvoriti još jedna vitrina u čast legendi “bijelih” u trofejnom salonu seniorske momčadi. Svoj kutak dobit će i legendarni nogometaš i dužnosnik kluba dr. Šime Poduje. Višanin je bio jedan od najzaslužnijih ljudi za obnovu rada kluba 1944. godine kao HŠK Hajduk. Za najdraži klub odigrao je 226 utakmica i zabio 87 pogodaka. Bio je član šampionskih momčadi Hajduka 1927. i 1929. godine.

Prethodno će se ujutro s početkom u 9 sati u crkvi Svetog Ante na Poljudu održati misa zadušnica za sve preminule igrače, trenere, navijače, dužnosnike i članove kluba. 

Potom će se za sve navijače i članove kluba poginule u Domovinskom ratu položiti vijenci na sjevernoj tribini stadiona na Poljudu, a u 10.30 sati i za sve preminule nogometaše na Hajdukovoj grobnici na groblju Lovrinac.

Za kraj otvaranje vitrine dr. Šime Poduje

9.00 – misa zadušnica u crkvi Sv. Ante na Poljudu za preminule igrače, trenere, navijače, dužnosnike i članove kluba

9.45 – polaganje vijenca na sjevernoj tribini za navijače i članove kluba poginule u Domovinskom ratu

10.30 – polaganje vijenca za sve preminule nogometaše na Hajdukovoj grobnici na groblju Lovrinac

12.00 – Promocija knjige “Hajduk i svijet”, autora Jurice Gizdića i 
prezentacija projekta Interpretacijskog centra Hajduka i muzeja Poljuda, oboje u kino dvorani na Poljudu

13.15 – otvaranje vitrine legendarnog nogometaša i dužnosnika dr. Šime Poduje u trofejnom salonu seniorske momčadi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 19:10