Hajdukkadrovska križaljka

Sportski direktor Bijelih o mogućim pojačanjima: Tražimo igrače ispod radara, buduću vrijednost

Piše Slaven Alfirević
hajduk_istra23-081218

Saša Bjelanović, sportski direktor Hajduka zadovoljan je obavljenim pripremama i onim što je vidio izbliza u drugom tjednu Antalyje. 

S optimizmom ulazi u veljaču koja bi trebala bit mjesec istine “bijelih”, s rasporedom Osijek, Lokomotiva, Rijeka, Gorica što servira odreda klubove koji su trenutno ispred “bijelih”.

A kakva je pak kadrovska križaljka nekoliko dana prije završetka prijelaznog roka u Europi (u Hrvatskoj se do 18. veljače mogu realizirati prinove)? 

Bjelanović: Mlade ne damo, neka sazriju u Hajduku, rano je za prodaju i pravu cijenu

O Posavecu, Vučuru, Tudoru, Tahiraju, pojačanjima...

Vratar Posavec?

- Vratar naš ima veću tržišnu vrijednost od otkupne odštete. Nemojte me pitat kolika je odšteta... Odlučit ćemo krajem sezone hoćemo li je platiti, onda ga Palermo u roku desetak dana može otkupiti od nas i mi bismo na svemu tome još i zaradili. Takve su cake u Italiji redovita pojava.

- E, hoće li ga re-otkupiti? Ali, bilo bi bolje da ostane s nama, riješili bismo pitanje golmana. Želim reći i to da su Lopez, Barry, Gyurcso materijal za prodaju, ali tek na ljeto. Nemojmo žuriti... Cijena će im porasti.

Pa nek se opet javi Branco. A Fomitschow, Vučur...

- Fomi je pravi profi, bez obzira na onu epizodu sa slikama i pršutom, nije on tu bio nešto kriv. Vučur je imao neke upite da ode, ali nekvalitetne i u kontekstu stopera nećemo dovoditi nove, ako netko ne ode. Gledamo neke stopere kojima ugovor istječe na ljeto. Gledamo igrače kojima istječe brzo ugovor i nastojimo ih kaparirati. Tako ne bismo plaćali odštetu kad ih dovedemo, a vremenom bismo mijenjali sliku momčadi.

Napadači, došao je Tahiraj?

- Ne možemo mi sebi priuštit provjereno ime i platit ga, zato tražimo perspektivu i tu se Tahiraj savršeno uklapa. Tražimo igrače ispod radara, buduću vrijednost, mlade i razvojne.

I dužni smo objašnjenje za Tudora?

- Mislim da smo na dobrom putu da se sporazumimo, on bi recimo mogao realizirati neke ponude, ali bi mogao i potpisati novi ugovor. Revitalizirao se na pripremama, a Juranović je ozlijeđen. I Tudor zna da ga nismo slali u drugu momčad, a u zadnjih je šest mjeseci ugovora. Imamo međusobno povjerenje da ćemo status riješiti na obostrano zadovoljstvo i to vrlo brzo.

#HAJDUK#SAšA BJELANOVIć#SD HAJDUK