StoryEditorOCM
Hajdukna plastici

Riješen misterij s presice; Nakon velike zabune konačno se rasplelo, evo kako će se Hajduk spremati za uzvrat

Piše Slaven Alfirević
26. srpnja 2024. - 17:01

Neće Hajduk u Prugovo, nego u - Stobreč. Rečeno je na pressici, poslije susreta protiv HB Torshavna, doduše sad više ni ne znamo je li to bio baš izrijekom trener Rino Gattuso, ili netko od njegovih, ali da će se u nedjelju i ponedjeljak ići trenirati "sul sintetico di Prugovo".

Pruga "bijelih" vozi u Prugovo, poveselili smo se! Teren u nedalekom, pitoresknom i nadasve zanimljivom Prugovu (kako ide ona stara ojkalica, "ubolo ga u jaketu novu..." op. a.) napravljen je već neko vrijeme. Gore, dakle, s druge strane Kozjaka postoji savršen teren s umjetnom travom o čemu nam je pričao i Ivica Kalinić, bivši igrač i trener Hajduka, a odabran da tako kažemo za počasnog sportskog direktora tog simpatičnog društva iz nižih dalmatinskih liga.

Baš smo se poveselili kako ćemo napraviti reportažu s hajducima u Prugovu: dok su Olimpijske igre u Parizu, Prugovo će ovdje biti naš - Pariz!

Nazvali smo na mobitel Matka Sarića, 48-godišnjeg agilnog predsjednika Prugova koji je oživio nogomet u tom mjestu i zaslužen je za taj novi teren, a Matko naš o tome - nije znao ništa!

- Kako ne, bit će da vas iz Hajduka nisu još obavijestili, ima vremena?! - ispali smo naivni.

Zapravo smo požurili, jer u Hajduku su odabrali - Stobreč, a kako su spomenuli Prugovo u četvrtak navečer, nije nam poznato. 

image

Novootvoreno igralište u Stobreču

Josko Supic /Cropix

U Stobreču je također odličan "plastični" umjetni travnjak koji će poslužiti da odglumi na dva treninga uvjete koji čekaju "bijele" na Farskim otocima.

U Prugovu bi se "bijeli" - razmišljamo - kvalitetno sakrili, a kako će im to poći za rukom usred turističke vreve, kako se skloniti u Stobreču da te nitko i nikako ne (po)gleda!? Gattuso gotovo manično sakriva treninge, čak niti 15 obaveznih minuta prije Torshavna nije dopustio medijima da se prošetaju blizu, dok se oni samo zagrijavaju.

O tom potom, tek, Hajduk ide u Stobreč na treninge, tamo je plastika za Farske otoke idealna, sintetički teren, kako kažu Talijani iz stručnog stožera "bijelih". To im treba. Sul sintetrico di Stobreč!

A Prugovo?

A jeste me iznenadili pozivom, valjda bih znao da dolaze, a i javili bi se na vrijeme - nasmijao se gospodin Sarić - Mi smo, naravno, Hajduku uvijek na usluzi i možda drugi put požele doći kod nas...

Gattusove trupe, nabrijane i želje prolaza u iduću rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu tako će se u nedjelju i ponedjeljak pripremati u Stobreču. O točnoj satnici naknadno ćemo vas izvijestiti! Možda. Ako Hajduk otkrije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 13:41