StoryEditor
Hajdukautentičnost nije potvrđena

Procurila snimka u kojoj Bebek splitskog novinara naziva smećem i vrijeđa Hajduk i navijače? ‘Najbolje da krenemo utakmicu sa 2:0 na Poljudu da ne bi mijaukali‘

Piše PSD
29. rujna 2021. - 15:21

Ivan Bebek izazvao je bijes navijača Hajduka nakon što u susretu s Lokomotivom nije svirao kazneni udarac na Livaji u 9. minuti.

Sudački stručnjaci Mario Strahonja, Mateo Beusan i Goran Tenžera bili su složni u tome da je penal trebao biti dosuđen, dok je predsjednik Komisije sudaca Bruno Marić stao na stranu Bebeka.

Danas se proširila audiosnimka, čija autentičnost još nije potvrđena, u kojoj Ivan Bebek komentira svoju odluku, ali i pritom vrijeđa kolegu s Dalmatinskog portala Blaža Duplančića, dok također ne govori blagonaklono o Hajduku i njegovim navijačima.

Bebek u snimci govori:

"Klasika, prvo Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog. Kažem ti, Livaja se okreće, ovaj diže ruke, dolazi do nekog kontakta. Livaja svoju nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta. Ok, da, ali lagani kontakt i onda on sam sebi zapne nogu. Mislim, to što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt, ovaj... Da Livaja nije u principu u svojoj kretnji, jednako kako je ovaj došao do Livaje, došao i on do njega. Tako da, mislim, to meni nije kazneni udarac i ne može bit kazneni udarac. Odnosno, ako ga sviraš, može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj. A ako ćemo mi ić da bi zadovoljili, ne znam, Hajduk ili navijački puk Hajdukov pa da ne bi oni onda mijaukali, onda najbolje da krenemo utakmicu sa 2:0 na Poljudu pa da onda nastavimo dalje, da možemo normalno sudit. Ali recimo, pričao sam s pet novinara splitskih i oni kažu da njima isto to nije dovoljno za kazneni udarac. Normalno, oni to nemaju muda napisat. Blaž Duplančić je to što je, uvijek je bio isti takav i umrijet će takav. On je jedno obično smeće. A gle, navika je već ljudi. Onaj tko je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz ove kuhinje dolje. Ma, nemam se snage više ni živcirat da ti budem iskren.

Autentičnost snimke još uvijek nije potvrđena, dok Bebeka nismo uspjeli dobiti jer je na putu za Poljsku, gdje sutra sudi dvoboj Europske lige između Legije i Leicestera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2022 05:37