StoryEditorOCM
HajdukI ŠEICI NEPLATIŠE?

Prijavili Al Ittihad FIFA-i; Gradu laknulo, kredit od – 30!

Piše PSD.
3. rujna 2012. - 22:01
U Hajduku su prijavili Al Ittihad kod FIFA-e, uputili požurnicu da se ne zavlači s uplaćivanjem odštete za Anasa Sharbinija.

Ukupni iznos od 1,8 milijuna eura treba dobiti Hajduk, a prva rata od 1,2 milijuna trebala je već biti uplaćena, do kraja kolovoza.

Anas igra, love još nema, zar će Hajduk i s Al Ittihadom morati na sud da ‘ubere’ svoje!?

Inače, kredit Hajduk nije zaboravio, ma kakvi, sastavlja se papirologija da se jednogodišnja pomoć ishodi od jedne ili više banaka. Nije više 60 milijuna kuna kako je izgledalo da treba i da je neophodno u danima svibnja, lipnja, sad je suma – 30. Neslužbeno.

I traži se konzorcij banaka, nekoliko ih da se skupe i sastave odobrenje za pomoć "bijelima".

Novost je što je potrebno ishoditi mišljenje, odnosno dopuštenje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, potrebna je "potvrda da Hajduk nema status državne potpore".

"Bijeli" su prihodili nešto novca, ali se stalno naglašava kako taj novac još nije na računu i kako će odštete od Anasa Sharbinija i Ante Vukušića, jer to je ono glavno što ulazi u godišnji proračun spasa u godini prekretnice – tek sjesti na račun.

Međutim, važno je za Hajduk (a i Grad Split koji je dao jamstvo za kredit) kako više nije neophodno dobiti 60 milijuna kuna (a što se činilo u jednom trenutku da će dati Zagrebačka banka, pa se dogovor ipak rasplinuo), pregovori s bankama vode se na razini brojke – 30.

Razgovori su, koliko se čuje, intenzivni.

S. ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 16:53