StoryEditorOCM
HajdukŠUPLJA ANONIMNA PRIJAVA

DORH: U transferu Anasa Sharbinija je sve čisto

Piše PSD.
10. listopada 2012. - 22:33
U ovoljetnom transferu Anasa Sharbinija iz Hajduka u redove Al-Ittihada iz Saudijske Arabije sve je zakonski čisto. Nakon sumnji koje su se pojavljivale vezane uz taj transfer popodne je u Hajduk stigao službeni dopis Općinskog državnog odvjetništva kojim se odbacuju sve sumnje i  insinuacije da je u tom transferu bilo nezakonitih radnji, a što se navodilo u anonimnoj prijavi koja je od strane odvjetništva ranije zaprimljena.

- Općinsko državno odvjetništvo u Splitu okončalo je postupak u povodu zaprimljene anonimne kaznene prijave vezane za eventualne nezakonitosti oko transfera igrača Anasa Sharbinija u nogometni klub Al Ittihad iz Saudijske Arabije. Nakon provedenih izvida Općinsko državno odvjetništvo u Splitu nije našlo mjesta državnoodvjetničkom postupanju, s obzirom na to da ne postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela od strane odgovornih osoba iz HNK Hajduk – stajalo je u dopisu Općinskog državnog odvjetništva koje je stiglo u klub.

Podsjetimo nakon tog ukupno 1,8 milijuna eura vrijednog transfera kojim je veznjak Hajduka krajem srpnja preselio u Saudijsku Arabiju u posljednjim trenucima tamošnjeg prijelaznog roka dugo su se kasnije vukli repovi. Naime inače ugledni klub Al-Ittihad našao se u velikim financijskim problemima zbog kojih Hajduku nije do ugovorom određenih 18. kolovoza isplatio prvu ratu transfera u iznosu od 1,2 milijuna eura (druga rata od 600 tisuća eura trebala bi biti uplaćena do 15. veljače iduće godine).

Nakon što novac ni danima nakon tog roka nije uplaćen Hajduku na Poljudu su se u rujnu obratili FIFA-i koja sada rješava taj 'grop'. Sporne su navodno pak u poljudskim kuloarima bile bankovne garancije na kojima iz kluba s Poljuda nisu inzistirali ponajviše zbog vremenskog tjesnaca, uvjereni da ako do kakvih problema i dođe imaju instrument pravne zaštite pred FIFA-om što uopće nije sporno jer Hajdukov argument je ugovor.

Pogotovo što je klub trenutno u teškoj financijskoj situaciji, ali s obzirom da se teško pronalazilo kupca za Sharbinija koji je imao velik ugovor imao je i svoje razloge za taj potez. Međutim nakon spomenute anonimne prijave policijski službenici su po dužnosti stigli na Poljud, pa potom i 'pročešljali' dokumente vezane uz taj transfer, no čini se da su na ovaj način raščišćene sve dvojbe oko navodnih mutnih poslova.

- Dobili smo dokument od državnog odvjetništva, pravorijek da je sve u redu što se tiče tog transfera. Ne znam zašto se uopće digla tolika prašina oko cijelog tog slučaja koji je nastao na temelju jedne anonimne prijave, ali to je valjda uobičajeno kod nas. Policija je na temelju anonimne prijave morala reagirati, ali eto pokazalo se napokon da je sve čisto – potvrdio je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

Frane Vulas  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 03:55