StoryEditor
Hajduk'otišlo' koljeno

Povratak stopera nakon 200 dana kalvarije: Burić ga je često spominjao da ne bude zaboravljen, sada kreće iznova

17. listopada 2019. - 12:23

Stipe Vučur se pomalo vraća, odnosno počeo je normalno treinirati s ostatkom momčadi Hajduka već na Braču, tijekom mini-ciklusa u Postirama, čime završava dugotrajna pauza što je imao taj stoper nakon ozljede.

A kad netko ozljedi koljeno, križne ligamente, mora na operaciju, priča o rehabilitaciji se protegne mjesecima, šest do sedam, nema ništa brže, na igrača naprosto – zaboraviš.

Tako je i Vučur, vratio se nakon sedam mjeseci! Slične ozljede ne tako davno u Hajduku su pretrpjeli Marko Futacs i Dino Beširović, svaki sa svojom kalvarijom vraćali su se na teren na prstima, oprezno. Futacs je danas u Mađarskoj, Beširović pričuva među “bijelima”.

Odnos s trenerom

Uglavnom, Vučur se nakon više od 200 dana vratio u trenažni proces, da ne bude zaboravljen trudio se često trener Damir Burić, koji bi ga spominjao nabrajajući koga sve nema i onda kad više nitko na Stipu ne bi ni pomislio.

Vučura Burić pamti s terena “cvajte” Bundeslige, društva njemačkih drugoligaša u njihovim malim derbijima, dok je Vučur nosio dres Kaiserslauterna, a Burić vodio Greuther Furth.

Sad ih je nogometni put na raskrižju opet spojio. Burić da povede “bijele” nakon Siniše Oreščanina, a da Vučur, koji je došao još u vrijeme Željka Kopića ostane u Hajduku na svom novom početku.

- Zahvalan sam ljudima u klubu koji su mi pomagali da se vratim na teren, proces rehabilitacije nije bio lagan, no zahvalan sam liječnicima, fizioterapeutima, kondicijskim stručnjacima (naročito su istaknuti Šime Veršić i Nikola Šarić, op. a.). Oni su mi svakodnevno pomagali da se nađem opet s momčadi na terenu. Vjerujem da ću ubrzo i u optimalnu formu – riječi su Stipe Vučura po povratku.

Pozitivan u oporavku

Vučur se, podsjetimo, ozlijedio još tamo davnog 3. ožujka na utakmici Inter Zaprešić – Hajduk (1:3), pamtimo kako je sjeo na travu, dalje nije mogao. Koljeno jednostavno “ode”. I ne da.

Dijagnoza je glasila: ruptura prednjeg križnog ligamenta.

U klubu nam tvrde kako je Stipe bio marljiv i pozitivan u cijelom tom procesu dužem od 200 dana oporavka.

Podsjetimo, Vučur je došao u prvom naletu kupovine sportskog direktora Saše Bjelanovića, u trenutku je bio u stoperskom paru s Božom Mikulićem koji je sad u Slaven Belupu. Tada je šef stopera i kapetan momčadi bio Zoran Nižić, koliko je tu samo likova prodefiliralo, učini ti se da je bilo tko zna kad. Pa sad Vučur, kad otrese sve sa sebe iz prve epizode svoga boravka u bijelom dresu, smije slobodno reći kako kreće - iznova.

I to s dozom povjerenja koje mu daje trener Damir Burić, i sam “bundesligaš”. Pa neka su dresove stopera prigrabili reprezentativci Albanije, odnosno Češke, Ardian Ismajli i Stefan Simić.

Vučur je inače rodom iz Salzburga, iz Austrije, rođen 22. svibnja 1992., sa 27 na leđima uživa austrijsko i hrvatsko državljanstvo, s obiteljskim korijenima iz Tomislavgrada (BiH), u familiji hajdukovaca, tako da je bio čest slučaj da ga obitelj bodri u Poljudu s tribina, a svi u Hajdukovim dresovima! Biti u Hajduku za njih je oduvijek bio – vrh! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 11:53