StoryEditorOCM
Hajdukopasni kolovoz

Pojavila se upozoravajuća fotografija za Hajduk, tri igrača u fokusu; treba li se Poljud ‘tresti‘, ili je to dobar znak

Piše Pero Smolčić
15. srpnja 2024. - 12:09

Pred Hajdukom su teški i izazovni dani. Ljeto polako ide prema onom natjecateljskom dijelu, Hajduka čeka izazov u Europi protiv Torshavna iz Farskih otoka, a potom i otvaranje domaćeg prvenstva.

Gorak okus proljetnog dijela prošle sezone polako se ispire negdje po plažama, a pod jakim suncem buja novi optimizam. Svakako je pravi katalizator Talijan Gennaro Gattuso. Faca tog kalibra na klupi ‘bijelih‘ daje navijačima za pravo vjerovati kako bi se ipak nešto moglo pomaknuti nabolje.

Kontrolirani optimizam

Osjeti se u zraku neki lagani optimizam, makar, rekli bismo, kontrolirani. Nije to baš ona najveća moguća euforija. Manja čak od lanjske kada je sada bivši predsjednik Lukša Jakobušić napuhao balun očekivanja do neviđenih razmjera, a onda kada se probušio zajedno je s njim lansiran u orbitu.

Hajdukovi navijači opet su navalili na pretplate, oni koji imaju pravo prvokupa, lanjski pretplatnici. Za očekivati je da će se opet Poljud lijepo puniti, no iz godine u godinu ipak sazrijeva i neka doza opreza kod navijača splitskog kluba, jer opekli su se previše puta, pa čak sada i ovi novi koji su postali punoljetni kroz dvije dekade 21. stoljeća u kojima Hajduk nije bio prvak. Njima je to zapravo sasvim normalno.

image

Ivan Leko i Ferro

Tom Dubravec/Cropix

Uz Gattusa, navijači svakako puno očekuju i od dolaska Ivana Rakitića. Nije Raketa nikako u životnoj formi, ali njegovo znanje i iskustvo svakako nadilazi HNL i da je spreman poput Romana Obilinovića, na barem 80 posto, bit će pojačanje ‘bijelima‘.

A ostalo? Edin Džeko je zasad van priče, a više imena imamo u rubrici odlazaka, nego dolazaka.

Sklisko

Internetom kruži zanimljiva objava koja dočarava koliko je mjesto u Hajduku - sklisko. Riječ je o kalendaru koji je s Poljuda lansiran za 2024. godinu, a oni koji su ga kupili uskoro će morati otrgnuti srpanj i okrenuti se kolovozu. A kad tamo... Junaci kolovoza su: Leon Dajaku, Yassine Benrahou i Ivan Dolček! Ajme, sva trojica otpisanih.

Je li to nekakav znak za kolovoz? Da je Hajduk pogriješio? Ili pak, s vedrije strane, riješili su se balasta i sada će laganije i sigurnije ploviti prema skupini Konferencijske lige?

Kalendar je samo, shvatili se, zafrkancija. Ono gdje će se utirati put prema Europi je na treningu, travnjaku, u dogovorima i pregovorima oko dolazaka, pojačanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 18:41