StoryEditor
Hajdukmercato

Pojačanja sa svih strana: Hajduk ovog ljeta kupuje od Pireja do Triglava

12. kolovoza 2020. - 08:07
Todorović je odradio prvi trening s momčadiRobert Matić/hajduk.hr

Hajduk pravi selekciju, izabire od Vardara do Triglava, zapravo pardon, od Triglava sve do grčkog Pireja, jer tu je i Diamantakos, ne zaboravimo!

Očito je, jer ako je došao Matija Burin iz Olimpije; čekamo još što će biti s igračima Vardara, a to su Azer Omeragić i Leonid Ignjatov, pisali smo, čekaju papire, Hajduk ih nije oglasio, ali su precizne informacije stizale s izvora Vardara, iz Makedonije, pardon, Sjeverne Makedonije; sad je fokus na dvojici Tuzlaka: Darko Todorović i Asim Muratović!

Ako nisu fetivi Tuzlaci, onda su igrači Slobode, bivši i aktuelni, nedaleko iz grada soli, prvi iz Bijeljine, drugi iz Živinica... u blizini je to Tuzle, iz Živinica je i bivši Hajdukov igrač Boris Živković...

Todorović je, konačno, na kraju balade koja traje već nekoliko dana potpisao za Hajduk, slikao se u Poljudu u opremi „bijelih”, putovanje je trajalo dvije godine jer htio ga je još iz Slobode Saša Bjelanović, bivši sportski direktor „bijelih”. Tada je Todorovića u selekciju BiH pozivao Robert Prosinečki, a Red Bull Salzburg (i to je grad soli!) izvadio je cca 450.000 eura odštete pa se Hajduk povukao s „kartaškog stola”, tu cifru nije mogao ni pratiti, a kamo li povisiti.

No, nakon dvije godine posudbi iz Red Bulla, sad je „Todor” bio u Holstein Kielu, njemačkom drugoligašu, evo Todora do Tudora, u Poljudu, posuđen je Hajduku na godinu dana s pravom otkupa. Došao je da bude bolji od Josipa Juranovića. To se traži. Je l' to teško? Nosit će dres s brojem 55, pravo nastupa ima protiv već protiv Istre.

-  Hajduk je jedna stepenica više u mojoj karijeri, znam gdje sam došao, svjestan sam što Hajduk ovdje znači i nadam se da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Ja sam momak koji je cijeli život proveo na Balkanu i znam što su balkanski klubovi, pa i Hajduk. Pričao mi je i stariji brat, a i kao mali slikao sam se na zidu gdje je grafit Torcida. Hajduk mi je velika želja. Htio sam doći i prije dvije godine... Odugovlačio sam s Wislom Plock nadajući se da će mi se ovamo otvoriti i da će mi Hajduk odgovoriti konačnu odluku. Na moju sreću javili su se! Poznam Nihada (Mujakić, op. a.) iz reprezentacije, preko tv-a znam za Miju (Caktaš, op. a.) i Diamantakosa, znam kako igraju. A puno sam se informirao preko Dina Beširovića koji je mi je rekao sve najbolje o klubu.

Sportski direktor Ivan Kepčija je uvjeren:

- S Darkom dobijamo rješenje koje će se uklopiti i kulturološki a i nogometno u naš stil igre i momčad.  

Istodobno, izravno iz Tuzle, iz Slobode, za razliku od Todorovića u dolasku je 19-godipšnji Asim Muratović. Isto desni bek. On će za početak biti u drugoj momčadi Hajduka, ali ga je Sloboda već objavila u odlasku, te kako je sve dogovoreno da potpiše s Hajdukom ugovor na dvije godine plus jednu, a budući da je bio pod ugovorom s njima, u Tuzli trljaju ruke, raduju se odšteti od Hajduka i potvrdili su da će imati i postotak od buduće prodaje.

Hajduk je potvrdio interes za Muratovića, a predstavit će ga idućih dana. Zasad je objava iz Tuzle glavna indikacija koju u Poljudu nisu zanijekali.

Desni bekovi iz Slobode! Dva u jednom danu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 20:07