StoryEditorOCM
Hajdukdrvlje i kamenje

Oštra Gattusova poruka Puljku i ekipi, ‘pola‘ pressice posvetio najvećem problemu Hajduka: Dajem sva pojačanja za ovo

Piše Sport SD
24. srpnja 2024. - 13:12

Zamislite koliko je tužno kada vam na klupu kluba kojim se ponosite dođe stranac, Talijan, pa pošalje takvu poruku! Ajme, morali bi se svi zajedno zacrvenjeti, a pogotovo naši gradski čelnici.

O čemu se radi? U zoru nove Hajdukove sezone i europskog starta gotovo pola je pressice Hajdukov trener Gennaro Gattuso govorio o...

image

Antonio Kuzmanić (zamjenik gradonačelnika) i gradonačelnik Ivica Puljak

Ante Čizmić/Cropix

Što je s pojačanjima, postoji li koji igrač iz Serie A koji bi pojačao Hajduk?

- Kakvo pitanje, igrači koje trenutno imamo, oni su za mene najbolji, promatramo tržište, nećemo govoriti o novim igračima. Treba govoriti o infrastrukturi. Imamo 300-400 dječaka koji treniraju na jednom umjetnom terenu, istom na kojem trenira i prva momčad. Odmah bi potpisao nijedno pojačanje, a da dobijemo tri-četiri terena. Igrače privlači infrastruktura. Hajduk je veliki klub, osjeti se da nedostaje infrastruktura.

Bili ste na Visu na promociji knjige, jeste li svjesni Hajdukove veličine u povijesti?

- Znao sam i prije odlaska na otok koliko je Hajduk važan klub. To je jedini razlog zašto sam uopće ovdje, za to zahvaljujem Nikoli Kaliniću. Vidim svugdje ovdje djecu u dresovima Hajduka, na svakom zidu obilježja kluba. Ovdje se cijeni klub i nogomet. Važna je momčad, važna je obitelj, kuća se gradi počevši od temelja, nema kuće bez temelja. Pozivam opet sve nadležne da se uhvate infrastrukture, Grad Split, sve... Da djeca godište 2005.-2006. imaju prave uvjete za igrati. Vi u Hrvatskoj ste imali rat prije 30 godina. Prvu utakmicu ste igrali protiv SAD-a. Otada imate tri medalje sa svjetskih prvenstava. U Italiji vas od milja zovemo "Brazilci Europe". Da imate infrastrukturu, bili biste prvaci. U Hrvatskoj imate nevjerojatan talent. Pozivam i vas novinare, tu nam možete pomoći, da ovo ne ostane samo na govorenju. Jednog igrača platimo milijun eura, znate li koliko terena izgradimo za te novce?

image

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić i gradonačelnik Ivica Puljak 

Duje Klarić/Cropix

Grad Split je vlasnik kluba, bez obzira na to što je proceduru izbora gurnuo u ruke udruge Naš Hajduk, Grad je taj koji i dalje ima većinski paket dionica. A godinama slušamo kako će se napraviti novi Hajdukov kamp, u Trogiru kraj aerodroma, Žrnovnici, na Marsu, sad i na Brodarici nas čeka veliki projekt novog stadiona, ali sve je u fazi što ako i kad. Dok pričamo o novom velebnom zdanju za utakmice, ono što bi trebalo biti jednostavnije, lakše i primarno, kamp za "proizvodnju igrača", toga nema. 

Progovorio je sad o tome i Gattuso, nije ni došao, a vidio je o čemu se radi. Dok grad obećava kule u oblacima, nema ni no primarno. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 15:23