Hajdukhajdukov mercato

Obrana opasno zijeva: ovo su tri ključna zadatka struke, a što prije mora se riješiti status Savvasa i Terzieva

Piše (FV)
8. lipanj 2017. - 10:27

Veliki dio postsezonskog posla Hajduk je napravio u posljednjih desetak dana. Povratkom Josipa Radoševića očvrsnuo je defenzivni dio veznog reda u kojem ni Savvas Gentsoglou, a ni Jefferson, nisu ulijevali povjerenje za domete veće od dosadašnjih.

Produžetak ugovora s mladim veznjakom Hamzom Barryjem je bio posve očekivan potez, bez obzira što je iznos za otkup ugovora u startu bio visok (pola milijuna eura), ali dogovorom je taj iznos osjetno smanjen i uz to nije opteretio aktualne financije “bijelih” (očito je pronađen zajednički interes oba kluba da se Barry kroz Hajduk promovira i kasnije transferira).

Dosta upitnika je bilo nad lijevim bočnim Hysenom Memollom, jer se od dolaska ljetos nije nametnuo kao trajno rješenje za tu poziciju, tek kao prinova. I zato u nastavku prijelaznog roka i dalje traje potraga za lijevim bekom, ali Hajduk prije svega nedostaju još i desni bek, kao i stoper.

Kao tri ključna zadatka struke, naravno, ukoliko u međuvremenu ne bude odlazaka ključnih igrača. A s tim povezano Hajduk mora što prije riješiti pitanje i posudbi Savvasa i Georgija Terzieva, ostaju li ili ipak ne.

Dva beka i stoper ili krpanje

Dva bočna igrača, desni i lijevi, kao i još jedan stoper imperativ su pred sportskim direktorom Marijom Brancom, uz rješevanje spomenutih posudbi. Već je poznata priča o Hajdukovom “krpanju” na poziciji desnog bočnog.

Veznjak Josip Juranović dobro se snalazio na toj poziciji, ali ga je ozljeda (lom kosti u nozi) izabacila iz kadra na duže vrijeme, i neće biti posve fit za početka sezone. Štafetu je potom preuzeo krilni igrač Fran Tudor, ali mora Hajduk naći konkretno, dugoročno rješenje na toj poziciji. Ni kada se Juranović napokon potpuno oporavi, ne može se osloniti samo na njega.

Za poziciju lijevog bočnog Memolla nije (još) pokazao da je on taj. Kako Hajduk ne pokazuje ni povjerenje prema mladom Anti Vrljičku koji je bio na posudbi u Dugopolju alternacija je tržište nogu na kojem “bijeli” traže neko jače, iskusnije ime. Za napad na Europsku ligu, ali i lov na Rijeku i Dinamo. A za to će trebati i stoperska pojačanja.

Još se nije pronašao zajednički jezik u pokušajima da se dogovori ostanak Georgija Terzieva. I tu je otkupna klauzula bila u startu razgovora pola milijuna eura, ali kako je odigrao samo osam susreta “bijeli” traže drugačiji modalitet nastavka suradnje, produžetak posudbe...

#HAJDUK#GEORGI TERZIEV