StoryEditor
Hajduk'suprotna' statistika

Nogometaši Hajduka i košarkaši Splita kući imaju stopostotan učinak, ali problemi počinju kad prođu Klis...

Piše Frane Vulas
25. listopada 2019. - 20:42

Nima Splita do Hajduka. Dva sportska simbola grada Splita kao da ove sezone boluju od iste bolesti, nogometaši Hajduka i košarkaši Splita na ligaškim gostovanjima imaju katastrofalno lošiji učinak nego na domaćim utakmicama. Dok na svojem Poljudu odnosno Gripama "bijeli" i "žuti" nižu samo pobjede, nisu doma nijednom poraženi, zajedno su na gostovanjima samo jednom slavili. Hajduk je u šest ligaških gostovanja upisao tek jednu pobjedu, Split u četiri nijednu!

Dijametralno suprotna izdanja Hajduka na Poljudu i na gostovanjima ponovno su došla na tapet javnosti poslije mršavog remija na susretu kod Lokomotive. U gradu pod Marjanom momčad trenera Damira Burića upisala je šest prvenstvenih pobjeda u isto toliko susreta i uz impresivnu gol razliku od 14-1.

Međutim, na gostovanjima je poprilično drugačija priča. U šest ogleda na strani "bijeli" su samo jednom slavili, protiv Varaždina još u srpnju, uz tri remija i dva poraza te gol razliku 6-5. A rupa između posljednjeg ligaškog gostujućeg trijumfa i prvog idućeg mogućeg već sada je najmanje čak tri mjeseca.

Generalno Hajduk dobro gura, ali za držanje koraka s liderom i apsolutnim favoritom Dinamom treba i bolji učinak na gostovanjima. Naravno, onda se vraćamo i na priču o tome što je u odnosu na "modre" (ne)realno s obzirom na financije, kvalitetu, organizaciju...

Da je očito nešto "zarazno" u pitanju potvrdili su košarkaši Splita. I oni kao da imaju posebnih problema čim prođu Klis. Mada nisu briljirali na Gripama su slavili u sve četiri ovosezonske domaće utakmice u nacionalnoj HT Premijer i regionalnoj ABA 2 ligi (po dvije), uz koš razliku +61.

No, na gostovanjima je baš potpuno obrnuta slika, imaju skor 0-4. Pritom statistika susreta u gostima iskazuje i jednako poraznu koš razliku od čak -59. Zamrzla ih je u derbiju koji to uopće nije bio Cibona na čak minus 30, ali barem jednako bole porazi i u Zaboku (-11), Novom Pazaru (-7) i Tuzli (-11). U samo jednom od spomenuta četiri gostovanja Split je bio u većim dijelom egal završnici, protiv Novog Pazara. Tri poraza bila su baš uvjerljiva, što konačni rezultati osim onog iz Draženovog doma toliko i ne pokazuju, jer Zabok i Sloboda su imali i po plus 19.

Ovo nisu istine

HAJDUK

DOMA - 6 utakmica 6 pobjeda, gol razlika 14-1

VANI - 6 utakmica 1 pobjeda, gol razlika 6-5

SPLIT

DOMA - 4 utakmice 4 pobjede, Koš razlika +61

VANI -4 utakmice 0 pobjeda, koš razlika -59

#HAJDUK#KK SPLIT

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:06