StoryEditor
Hajdukjednog dana...

Nino Pušić: Hajduk me zvao, baš mi je jako interesantan i klub i projekt, ali sad mi nije zgodan trenutak

Piše Slaven Alfirević
16. siječnja 2021. - 09:05
AFP

Marino Nino Pušić izgleda da neće sad u Hajduk za trenera, takve su okolnosti, ističe obiteljske probleme, nismo išli u detalje, ali zvučalo je stvarno, „moment Hajdukova interesiranja za mene je nezgodan”, gotovo se ispričavao.

Međutim, Pušić je i ovim putem, u razgovoru s vašim reporterom, podvukao da su „kontaktirali vrlo korektno i konkretno”.

Pa dokle je to trajalo?

- Pa da vam kažem do jučer, ne bih lagao...

Pa zašto ne nastavite kontakte i sutra?

Ostalo je pitanje u zraku, bez odgovora, a Pušić, koji radi u Alkmaaru u stožeru AZ-a, živi u Arnhemu, rekao nam je:

- Mogu vam reći da me zvao gospodin Nikoličius, imali smo razgovor, kontakt, jako dobar razgovor.

Gdje ste razgovarali, našli ste se negdje?

- Ma ne, digitalno smo razgovarali, ali bio je to dug i jako dobar razgovor u kojem sam osjetio da je stručan čovjek. Poslije toga sam razgovarao s predsjednikom Jakobušićem, da određene stvari čujem i od njega. Isto tako sam osjetio snažan dojam. Ostavili su obojica jako dobar utisak na mene – zvučao je vrlo uvjerljivo.

Nikoličius ga prvi kontaktirao na internetu

Kako ste se povezali, poznajete se otprije, pitali smo?

- Poslao mi je Nikoličius poruku i kontaktirao me.

Na društvenim mrežama ste jedan drugome lajkali?

- Da, da, da... Traže trenera odmah.

Može i na ljeto...

- Bolje im je sad, koliko sam razumio.

Da ne zatvaramo mi odmah vrata Hajduka?

- Nikad ne treba zatvarat vrata, ali rekoh da mi je moment Hajdukova interesiranja baš nezgodan. A baš mi je jako interesantan i klub i projekt. Ja to volim, takve izazove i osobno mi odgovara – pričao nam je Pušić bez zadrške.

Što se onda čeka?

- Poanta je na mojoj obiteljskoj situaciji, rekao sam vam. Nezgodan trenutak, da ne idem u detalje. Mada, nikad ne znaš kad će što biti.

Pušić nam je ispričao i kako je bio zadnji vezni igrač i stoper, darovit u mlađim uzrastima Veleža, ali ne onaj fizički jak stoper nego od onih koji razumiju igru i da je igrao u Nizozemskoj odmah kasnije devedesetih, gdje je ostao i živjeti. Uveo je Twente u prvu ligu, onda je došao u stožer AZ-a, nedavno je prebolio koronu, tri dana u krevetu s izrazito povišenom temperaturom

- Uh, nije bilo lako, tri tjedna sam bolovao, ali sam progurao nekako, zbog korone nisam ni mogao ići u Rijeku na utakmicu Eurolige AZ-a i Rijeke...

Sestra Irina igrala rukomet u splitskom Kaltenbergu

Kad kaže da je Hajduk sve učinio da ostavi jako dobar utisak i da ga intrigira projekt, mi ta vrata ne bismo zatvarali. Pa neka je „nezgodan trenutak interesiranja”.

Tko kaže da ga Nikoličius neće još malo nazvati... Niko i Nino, bit će još razgovora.

Povezan je Nino i sa Splitom na svoj način, na primjer sestra njegova Irina Pušić devedesetih je igrala rukomet za splitski Kaltenberg, a potom i ona otišla u Nizozemsku gdje je 11 godina bila reprezentativka Nizozemske, vrhunsko lijevo krilo!

Pušić nam je rekao i da su mu u Mostaru roditelji, ali nema posebno dodirnih točaka s Primorcem ili Sliškovićem, ne pozna ih lično, osim što ih izuzetno cijeni i veže ih ljubav za grad na Neretvi. Ali i za Split, rekli bismo.

Nakon cijele ove priče radije bismo ostavili vrata još neko vrijeme otvorena... A službeni Hajduk ni jučer nije ništa nova rekao o potrazi za trenerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 15:26