StoryEditor
HajdukAdut je u rukama hns-a

Nepoćudan transparent ili bilo kakav drugi incident protiv Rudeša prijete ozbiljnom kaznom za meč s Dinamom na Poljudu

Piše Slaven Alfirević
14. ožujka 2019. - 13:09

Alan Klakočer, disciplinski sudac HNL-a, izrekao je jučer kazne, ali nije sve predmete do kraja tretirao: u fascikli mu je (za)ostao “slučaj Gorica”, odnosno vješanje transparenta “Maksovi mesari” u Poljudu na utakmici Hajduk – Gorica (0:0), transparent kmoji aludira na ustaškog zločinca Maksa Luburića. 

Naravno, ne radi se o navijačima Gorice.

Zatražena su dopunska izvješća, razni dokumenti od organizatora do  osiguranja utakmice, ali cjelokupni spis očitovanja očito komesar Klakočer ili još nije sakupio ili sve to skupa ostavlja da se lagano – krčka.

Neka se peče na laganoj vatrici. Pa kad zatreba, lako će servirati poparu, odnosno mahnuti novom kaznom.

Recidivisti

Ni po muke da iduća domaća utakmica Hajduku, nakon Rudeša, nije baš sudar s Dinamom, hrvatski derbi koji se igra u Poljudu početkom travnja. Dotad, Klakočer ima adut u rukavu da zastrašuje splitsku publiku koja pak mora biti i dobra i pametna. Mudra.

Bilo kakva verbalna ekshibicija, izazivanje bakljama ili transparenti nepoćudna sadržaja povukli bi recidiv i uz dosad  “neotvorenu fasciklu slučaja Gorica” zaprijetili bi da Hajduk bude ozbiljno kažnjen za meč s Dinamom.

Istina, ovisno o trenutku izricanja kazne postoji i razdoblje od osam dana roka za žalbu koja odgađa izvršenje. Pa onda treba pričekati i da se žalba tretira.

Međutim, kako god okreneš na sceni je – taktiziranje. Adut je u Klakočera, u rukama HNS-a.

Možda Klakočer nema namjeru ući u povijest kao prvi koji bi za derbi unaprijed praznio gledalište, ali zapravo - nikad ne znaš. Ne možeš biti siguran. Pod prijetnjom vječnog šaha, mudro je remizirati. Ne tjerati mak na konac. Nego trebaš biti dobar.

Kronologija

Da ponovimo kronologiju ukazanja tih zlogukih Maxovih mesara:

1. Pojavilo se natpis Rujevici (Rijeka – Hajduk 0:0), uz dodatni natpis “novinari crvi”. Međutim, tu pojavu natpisa (lako je za crve, nego nas mesari brinu) ispred navijačkog kaveza na riječkoj Rujevici nitko pisanom riječi nije detektirao od službenih osoba. I nikom ništa.

2. U idućem kolu protiv Gorice u Poljudu eto ti iznova Maxovih mesara. E, sad su se svi digli na noge, a Klakočer zatražio dodatna objašnjenja. Nije izrekao kaznu.

3. U Zaprešiću su se Maxovi mesari pojavili tek načas, što je pak bilo dovoljno da ih se uslika i notira, pa je sad Klakočer izrekao kaznu, zatvaranje sjevernog dijela gledališta za prvu iduću u Poljudu. Hajduk se nije žalio i u subotu s Rudešom sjever će biti zatvoren.

Kako vidimo, u Koprivnici, osim poslovičnih baklji i sitniša od kazne 22.000 plus 5000 kuna, nepoćudnosti većih nije bilo. Sad s Rudešom treba proći sve okej, tako da se Klakočer primiri, na uredan meč s Rudešom teško da bi poželio gadno intervenirati baš pred Dinamo, makar mu je adut Gorica i dalje u rukavu.

Maxovi mesari baš drže kamu pod grlom “bijelima”. 

#HAJDUK#MAXOVI MESARI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 12:34