Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukposebni odnosi

Nastavljaju se zakulisne igre na relaciji Hajduk - HNS: nazvao je samo Srebrić, zar se to tako radi, tako čestita?!

Piše Slaven Alfirević
15. veljače 2020. - 10:56
 Vladimir Dugandžić/Hanza media

Je li onda HNS čestitao? Nazvao je Zorislav Srebrić predsjednika Marina Brbića i - čestitao mu. Čestitao je mr. Čestitam. Usmeno. Pa sad što god vi mislili o tome...

Dojma smo da se protokol nije ispoštovao što se tiče običaja u HNS-u da razne događaja, obljetnice, rođendane, čestitaju na svojim službenim stranicama, o tome smo već i jučer pisali.

Nazvati usmeno je intimnije nego odaslati mejl, ali ni forma ni sadržaj po nama nije baš zadovoljena. Kao da uvijek ima tu negdje iza kantuna neka zakulisna igra u odnosima Hajduka i HNS-a, nadmudrivanje, pa i u ovakvim, svečarskim prilikama.

Pitali smo službeno u Savez i dobili smo odgovor kako je Zorislav Srebrić u ime HNS-a čestitao Hajduku 109. rođendan.

Srebrić, višegodišnji funkcioner HNS-a, legendaran sam po sebi i nadasve vitalan i još uvijek aktivan, rekao nam je:

- Zvao sam jučer (na dan rođendana, 13. veljače, op. a.) gospodina predsjednika Marina Brbića i čestitao mu Hajdukov 109. rođendan. Zvao sam i pojedine nogometaše Hajduka iz moje ere kad sam bio izbornik i kao direktor Saveza, a oni u reprezentaciji, da im čestitam rođendan voljenog kluba. Koga sam zvao? Neću vam sad nabrajati, da ne bih koga zaboravio, razumjet ćete. Da, da, nazvao sam i rekao im čestitam, kako ne. Uostalom, razumljivo je da sam baš ja čestitao, jer sam jedan od onih koji je svojedobno dobio posebnu nagradu HNK Hajduk za suradnju, baš kao i od Županijskog saveza – riječi su HNS-ova uglednika.

Da ponovimo, koja je sada vaša funkcija?

- Ja sam viši savjetnik predsjednika Saveza!

U Hajduku potvrđuju kako je Srebrić nazvao Brbića, ali "on ionako zove i čestita, to je više u osobno ime", dojma su, dok istodobno iz Saveza "nikakve službene čestitke nije bilo, ni nema".

Za HNS, pak, Srebrić je službeni, ali usmeni čestitar. I neće ostati pisani trag u povijesnoj građi i arhivi. Verba volant, scripta manent. Izgovoreno leti, međutim samo ono zapisano ostaje.

Dakle, mišljenja smo da postoji način i protokol kako se sve to radi. Nema tumačenja je li to u redu ili nije, ali Savez je institucija i zna se kako bi trebao raditi.

Hajduku su za rođendan čestitke tijekom dana stizale sa svih strana svijeta. No, u klub službena čestitka od strane krovne nogometne organizacije nije stigla.

Podsjetimo kako HNS često čestita reprezentativcima i rođendane i postignuća, a za Hajdukovih 109. (im) je bilo dovoljno da gospon Zorko okrene mobitel Marina Brbića.

Svaka čast, šjor Zorko.

A vi, dok ovo čitate, sami recite nije li i to dokaz da Hajduk i HNS žive u - posebnim odnosima?!

#HAJDUK

Izdvojeno