StoryEditorOCM
Hajdukbila noć u austriji

Na fešti DPH Steyr Linz organizirana je humanitarna akcija, bilo je oko 450 gostiju, slavilo se do jutarnjih sati...

Piše S. A.
11. listopada 2023. - 12:48

Društvo prijatelja Hajduka Steyr Linz, izuzetno aktivno i čest gost naše rubrike zahvaljujući svojim aktivnostima, za vikend je priredilo Bilu noć, tradicionalnu zabavu.

Slike s fešte malo nam kasne, već je srijeda, dok su nam ih dostavili, prošlo je nešto vremena. No, nikad nije kasno objaviti lijepu vijest kako su na tomboli u humanitarnoj akciji prikupili 3400 eura na ime donacije Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći u Splitu.

Slike zorno pokazuju kakva je to bila fešta, pjevali su Giuliano i Diktatori, na aukciji su bili Hajdukovi dresovi Marka Livaje i Ivana Lučića koji je "napola" Austrijanac, ali i dres LASK-a Marina Ljubičića, bivšeg centarfora Hajduka koji sad igra za austrijski klub iz Linza.

Gledao se i izravni prijenos s Rujevice, sve je bilo predivno organizirano, ali rezultat konačni iz Rijeke bolje da ne ponavljamo.

image
DPH Steyr Linz

Vrijedni organizatori, a Drago Baković nas redovito informira, sigurni su da je Bila noć Hajduka u organizaciji DPH Steyr-Linz postala događaj godine u Gornjoj Austriji. Među 450 gostiju posebno mjesto imao je veleposlanik Hrvatske u Austriji gospodin Daniel Glunčić, a Hajdukovo ime, kako kažu, slavilo se do jutarnjih sati...

Na posebnoj slici su Drago Baković, predsjednik rečenog Društva prijatelja Hajduka, veleposlanik Daniel Glunčić, gospođa Katrin Auer, pročelnica grada Steyra za sport i kulturu, zatim Mato Šimunović, predsjednik zajednice hrvatskih udruga Gornje Austrije, te Boris Matekalo, dopredsjednik DPH Steyr Linz.

Podsjetimo, Hajduk je u nekoliko navrata ljetne pripreme odradio u Steyru gdje je uživao u doticaju sa svojim navijačima iz tog dijela Austrije, a koji su mahom doseljenici iz Jajca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2024 01:44